Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadszilva-lekvár

Vadszilva-lekvár
Vadszilva-lekvár
150 perc / előkészület: 60 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb lekvárok vad gyümölcsökből készülnek! Kb. 3,5 liter lesz belőle.

hozzávalók / 12 adag

  • 2.75 kg vad szilva (kimagozva 2 kg, az enyém sötétlila színű és világosbarna húsú volt)
  • 2 kg befőzőcukor

ajánlat

Ínyencek próbálják ki zabkekszen, natúr sajtkrém rétegen!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát átnézzük, szárát kihúzzuk, megmossuk.
  2. Magostul, héjastul lábasba tesszük, és alacsony lángon főzni kezdjük.
  3. Kb. fél óra alatt megpuhul. Egy másik nagy lábost és egy fém tésztaszűrőt is előveszünk. A tésztaszűrőt a lábosba helyezzük. Egy lyukas merőkanállal a magos gyümölcshúst a tésztaszűrőbe szedjük 2-3 merőkanalanként, és egy fakanállal vagy merev spatulával átpasszírozzuk a gyümölcshúst a lyukakon. A magokat kidobjuk. Igazából férfimunka... De vagy ez vagy a magozás...
  4. A szilvából nyert levet és húst egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk a cukrot. Alacsony lángon sűrűre főzzük.
  5. Közben az üvegeket a sütőben 100 Celsius fokon fertőtlenítjük.
  6. Hideg tálon próbát végezhetünk. Ha egy kávéskanál forró lekvár megbőrösödik a hideg tálon egy percent belül, akkor kész. Az enyém sűrű, de még folyós lekvár lett, ahogy mi szeretjük.
  7. Viaszos papírkoronggal vagy sütőpapírból kivágott körökkel lefedjük a lekvárt, és fóliát is rakunk rá.
  8. Hűvös, naptól védett helyen tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
receptverseny: dr. Oetker szilvabefőzés receptverseny
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szilvalekvár, vadgyümölcs lekvár, bíbor lekvár, lekvár magozás nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

744
szilva 2.75 kg
befőzőcukor 2 kg