Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vagdalt csirkemell Mignon konyhájából

Vagdalt csirkemell Mignon konyhájából
Vagdalt csirkemell Mignon konyhájából
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet egy régebbi Lajos Mari recept adta, amely libamellből készítette el ezt az ételt. Megtetszett a mell ilyen típusú feldolgozása, mert sajnos sokan nem szeretik a hús szárazsága miatt. Ezzel a módszerrel viszont egy nagyon finom, kiadós és mutatós végeredményt kapunk. Hidegen és melegen egyaránt finom, előre elkészíthető, praktikusan szeletelhető, így ideális választás akár hidegtálakra is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek finom hozzá almapüré, héjában sült krumpli, krumplipüré vagy sült krumpli. Ha hidegtálra szánjuk, majonézes-hagymás burgonyasalátát, ecetes uborkát kínálhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, néhány percig élénk tűzön pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A mellcsontról lefejtjük a húst, feldaraboljuk, majd bőrével és a bacon kockákkal együtt késes betétű robotgépben megdaráljuk. Hozzákeverjük a hagymás-gombát, a jól kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, az áttört fokhagymát, a citrom reszelt héját, 2 ekanálnyit a levéből, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. Két részre osztjuk, a csontra (a hús helyére) púpozzuk-igazítjuk, ráfektetjük a bacon szeleteket, sütőtálba tesszük, 1 dl vizet öntünk alá (sütés közben, ha szükséges, kevés vizet még önthetünk alá!), és kb. 60-70 perc alatt szép pirosra sütjük. Mikor kész, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, és 15 percet pihentetjük.
  6. Késsel óvatosan elvágjuk a bacon-t a tetején, fellazítjuk a húst a csontról, és kiemeljük. Nem túl vékonyan felszeletljük, majd visszarendezzük a "csontágyra". (Aki még kiadósabbá szeretné tenni, az a szeletek közé csúsztasson be keményre főzött tojáskarikákat.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 332
elküldve: 9
receptkönyvben: 251
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkés vagdalt, gombás csirkevagdalt, vagdalt csirkemellből

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Control
Control Tue, 2012-12-11 22:49

Nagyon guszta! Köszi vittem a receptet, bár ha még esetleg egy szelet maradt volna belőle... :)

422
zsemle 1 db
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 ek
petrezselyem 1 csokor
csirkemell (csontos) 80 dkg
bacon 10 dkg
bacon 7 szelet
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
víz 1 dl