Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vagdalt húspogácsa

Vagdalt húspogácsa
Vagdalt húspogácsa
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fasírtot nagyon sokféleképpen elkészíthetjük, variálhatjuk, ahány ház, annyi szokás. Én így szoktam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalás főzelékkel, krumplipürével stb. Tipp: ha előző napon állítjuk össze, az ízek jobban összeérnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát pici sóval olajon megfonnyasztjuk, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit átforgatjuk benne, majd a hőt elzárva alatta kevés pirospaprikát keverünk bele.
  2. Közben a szikkadt zsömléket tejbe vagy hideg vízbe áztatjuk, és kinyomkodjuk a felesleges nedvességet belőle.
  3. Összeállítjuk a fasírtot, a darált húshoz adjuk a szétmorzsolt, kinyomkodott zsömléket, a tojást, a kihűlt hagymát, sót és borsot, majd jól összedolgozzuk.
  4. Ezután tetszés szerinti pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
  5. Papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 13 983
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírt, húspogácsa, fasírozott

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Tue, 2013-11-05 12:51

Jómagam is többféle módon készítettem már vagdalthúst.Mivel családom minden tagja szeret enni,a fent leírt húsadag mellé egy jó maréknyi szóját is beledolgoztam a hústésztába.Az eredménnyel mindenki tökéletesen meg volt elégedve.Köszi

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-10-28 07:45

En is ugyanigy szoktam kesziteni amig ra nem jottem, hogy a szojaszosz milyen finom bele. Akkor kevesebb sot, (vagy nem is teszek bele) hasznalok. Igen finom izt ad neki. Igazad van: ahany haz annyi szokas. Kellemes hetet, Veronika

943
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 3 dl