Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas alapkrém

Vajas alapkrém
Vajas alapkrém
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátomnak sütöttem születésnapi tortát (24 éveske már), amihez sürgősen szükségem volt valami vajas krémre, a két tortalap közé is, meg a fondant alá is. Rengeteg vajas krém receptet kipróbáltam már ez előtt is, és egyik rosszabb volt, mint a másik: vagy folyékony maradt még a hűtő után is, vagy csomós volt az egész, vagy össze sem állt soha a krém. Végre ezt a receptet megtaláltam, ami (még nekem is felfoghatatlan), de bevált! Egy kicsit macerásabb, mint csak pár hozzávalót összekeverni, mivel itt össze kell főzni az alapanyagokat, de az íze nem lesz olyan nagyon tömény vajas, de még mindig krémes maradt, és nagyon jól megy bele mindenféle ízesítő.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A krémet bármilyen ételízesítővel (citromlé, narancslé, kakaópor, rum, stb.), vagy ételfestékkel lehet ízesíteni/színezni, de nagyon fontos, hogy az állagából ne veszítsen semmit, mert akkor nem lesz jó. Óvatosan az extra hozzávalókkal!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felverjük, fokozatosan hozzáadjuk az átszitált porcukrot, és habosra keverjük az egészet, amíg szép világos színe lesz, és homogén krémes állagú.
  2. A tejben elkeverjük a tojást, majd a liszttel együtt csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük a krémet. Majd hagyjuk kihűlni. (Nekem nem volt sok időm, úgyhogy hideg vizes fürdőbe tettem, ami csodákra képes.)
  3. A vajat a krémhez, folyamatos keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá, és utána is jól elkavarjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 42 971
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

alapkrém sütihez, vajas krém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anita-04
Anita-04 Wed, 2015-10-07 09:53

Szia Júlia!
Én ezt a krémet használom a kedvenc sütinkbe, tojás nélkül is működik, és valóban isteni krém. Amikor vendégségbe viszem, sokszor kérdik mitől ilyen finom, és olyankor alig merem elmondani az összetevőket, mert rendszerint nem hiszik el, hogy ilyen kevés hozzávalóból milyen finom krémet lehet késziteni! ;)

215
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 1 db
finomliszt 5 dkg
tej 2 dl