Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas csiga

Vajas csiga
Vajas csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám sokat sütötte nekünk gyerekkorunkban.:) Én is jó párszor elkészítettem, de már rég nem volt vendégünk. :D Nagyon szeretjük, gyorsan elkészíthető, és nem is drága. :) Aki szereti a mazsolát, az tehet a krémre. Kakaóporral is lehet ízesíteni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint több, vagy kevesebb)

A locsoláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát, és duplájára kelesztjük.
  2. A 15 dkg margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a margarinnal, feltekerjük, és szeleteljük.
  4. A csigákat tepsibe tesszük, picit körbe kenjük olajjal, hogy ne ragadjanak össze, majd duplájára kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és amikor már kezd pirosodni, meglocsoljuk a langyos vaníliás tejjel, majd készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 650
elküldve: 3
receptkönyvben: 243
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes tekercs, margarinnal töltött csiga, vajas csiga édesen

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-11-02 23:51

Gyömbérpuding!

Egy tálba beleteszed az összes hozzávalót és bedagasztod. Mennyi idő míg duplájára kel? Ez változó, pl. a hőmérséklettől is függ. Jó meleg helyen kell keleszteni. De fél óra minimum, úgyis látod majd a tésztán. Ha hozzáérsz az ujjaddal, akkor laza, könnyű lesz :) Szépen összeérnek a tepsiben :)

Gyömbérpuding
Gyömbérpuding Thu, 2012-11-01 17:56

Kedves TraRita!
Nagyon guszták a csigáid! :) Azt szeretném kérdezni, hogy kb. mennyi idő, amíg a duplájára kel a tészta? Mindegy, hogy milyen sorrendben keverem össze a tészta hozzávalóit? Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv.:Gyömbérpuding

1126
finomliszt 50 dkg
cukor 8 dkg
élesztő 2.5 dkg
margarin 7 dkg
1 csipet
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag