Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas grízgaluska

Vajas grízgaluska
Vajas grízgaluska
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi kedvenc, de sajnos nem egyszerű megtalálni a helyes arányokat, hogy se túl kemény, sem pedig szétfőtt ne legyen. Ez a recept Nálunk mindig beválik!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsleveshez, zöldborsóleveshez nagyon illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat mikróban megmelegítjük, és habosra keverjük a tojással. 
  2. Megsózzuk, és lassan hozzákeverjük a búzadarát. 
  3. Pihentetetjük kb. 20-30 percet, majd kanállal galuskákat szaggatunk belőle, és azokat forrásban lévő vízbe (amibe előzőleg egy leveskockát teszünk) tesszük. 
  4. Lassú tűzön, fedővel betakarva, készre főzzük. (Célszerű próbafőzést végezni: ha a galuska túl lágy lenne, akkor több grízt kell a masszához adni, ellenkező esetben viszont több tojást kell belekeverni.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 25 457
elküldve: 2
receptkönyvben: 267
elkészítve: 19/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

grízgaluska, daragaluska vajjal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ágiboszi34
ágiboszi34 Wed, 2016-03-02 22:07

pár receptet átolvasván ez volt a legszimpibb....hááát nem csalódtam...isteni lettt köszönöm :-)

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Thu, 2013-02-14 21:34

Nagyon jó állagú galuskák lettek, köszi! Ilyen klasszra még talán nem is sikeredett nekem ez a fajta levesbetét. Legközelebb kicsit kevesebb vajjal készítem húslevesbe, mert nagyon kiérzett az íze. Én tettem bele petrezselyemzöldét is.

Arminusz
Arminusz Tue, 2013-02-05 14:13

Nekem először keménynek tűnt a massza a pihentetés után,de próbafőzés után kiderült,hogy jó kis recept ez.Formás,puha galuskákat sikerült készítenem!Köszönet a receptért!:)

205
vaj 5 dkg
tojás 1 db
búzadara 100 g
0 ízlés szerint
víz 1 l
leveskocka 1 db