Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Vajas" magos zabkeksz

"Vajas" magos zabkeksz
"Vajas" magos zabkeksz
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós magos zabkeksz. Mindenkit megtéveszt...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Más magok keverékével is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszzsírt alacsony lángon felolvasztjuk.
  2. A zabpelyhet, rizslisztet, sót, sütőport, szezám-, lenmagokat és a mákszemeket elkeverjük.
  3. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  4. A felolvasztott kókuszzsírt elkeverjük a zabpelyhes keverékkel. A tej felét is beleöntjük, és összekeverjük.
  5. 15 percre a hűtőbe tesszük.
  6. Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejet kanalanként. Nem kell megijedni, a tejet nem szívja fel teljesen, és nem áll össze könnyen.
  7. Dió nagyságú gombócokat formálunk, összenyomkodva őket közben, és ellapítjuk őket. Kissé nehézkes lesz, de megéri. Igazgassuk a masszát addig a tepsin, ameddig egyenletes vastagságú korongokat formál. 12 darab lesz belőle.
  8. Gáztepsin - kikenni nem kell - 25 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket. A tepsin hagyjuk kihűlni, és késsel alányúlva lazítjuk fel őket.
  9. Dobozban tárolva napokig ropogós marad.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 366
elküldve: 0
receptkönyvben: 142
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes zabkeksz, ropogós zabkeksz, ropogós magos zabkeksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evamajor91
Evi91 / evamajor91 Fri, 2019-09-13 15:56

Érdekes, hogy nincs még hozzászólás, pedig egy nagyon jó kis recept! Érdemes kipróbálni, mert finom, természetes íze van. A tejjel - ahogy a recept is írja - óvatosan kell bánni, nekem éppen csak egy löttyintésnyire volt szükségem az első deci után.
Finom ropogós kekszek sültek ki belőle, nekem 18, pedig elég nagyokat formáztam. Máskor is biztosan elkészítem, köszönöm! :)

484
zabpehely 150 g
rizsliszt 90 g
sütőpor 1 csomag
kókuszzsír 90 g
tej 2 dl
1 kávéskanál
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek
mák 1 dkg