Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas pogácsa Anett konyhájából

Vajas pogácsa Anett konyhájából
Vajas pogácsa Anett konyhájából
33 perc / előkészület: 15 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pogácsa attól különleges, hogy még másnap is puha marad, nem keménykedik meg.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 kg lisztet elmorzsoljuk a 1,5 csomag margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, a túrót, 4 tojássárgáját, 6 mk sót és a cukrot, majd a tejfölt, és összegyúrjuk.
  3. Eltesszük egy órára kelni.
  4. Kinyújtjuk, majd hajtogatjuk, mint a hájast, 20 percenként háromszor.
  5. Formával kiszaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, sajtot szórunk rá, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 622
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vajas-túrós pogácsa, túrós-sajtos pogi, vajas pogácsa túróval és sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

841
finomliszt 100 dkg
margarin 375 g
sovány túró 250 g
friss élesztő 5 dkg
tojás 4 db
cukor 4 csapott ek
3 kk
tejföl 300 g
tej 1.5 dl
sajt 20 dkg