Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas pogácsa - sokáig elálló

Vajas pogácsa - sokáig elálló
Vajas pogácsa - sokáig elálló
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a pogácsának az az előnye, hogy lezárt dobozban vagy egyéb módon levegőtől elzártan tárolva, pár nap után sem veszít az élvezeti értékéből.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal és az élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt, alaposan összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát kapunk, ha túl keménynek találjuk, még egy pici tejszínt adhatunk hozzá.
  3. Egy órára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a tészta. Előző este is meggyúrhatjuk a tésztát, ha az időbeosztásunknak úgy a kedvezőbb.
  4. A hűtőből kivéve a tésztát, 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis pogácsákat szúrunk ki belőle.
  5. Kissé felvert tojással megkenjük, előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x38x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 62
össznézettség: 87 970
elküldve: 9
receptkönyvben: 336
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas-tejszínes pogácsa, sós-vajas süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toldiili
toldiili Thu, 2014-03-06 23:48

Megsütöttem. Jobban ízlett, mint más recept szerinti vajas pogácsa. Nagyon finom! A sütés azonban "200 fokon fél óra alatt alsó-felső sütéssel" nem jött be. Nekem az első tepsivel kevesebb idő kellett. A második tepsiben sajnos kívül hamarabb megsült, mint a közepe ezzel a sütő beállítással.

kneani
kneani Thu, 2011-12-08 19:13

Kipróbáltam. Megsütöttem és 1 hét után is nagyon finom volt. Már amennyit meg lehetett menteni( 1-2 db)

Muci
Muci / Muci Thu, 2011-12-08 20:49

Szia "kneani " !
Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett.
Üdv.: Muci

724
finomliszt 50 dkg
vaj 30 dkg
habtejszín 0.75 dl
tojássárgája 1 db
élesztő 1 dkg
2 tk
tojás 1 db