Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas pogácsa tang zhong technikával

Vajas pogácsa tang zhong technikával
Vajas pogácsa tang zhong technikával
51 perc / előkészület: 20 perc főzés: 1 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sorban mindent megsütök ezzel a technikával. Ez a recept a vajas pogácsa receptem szerint készült, csak tang zhongot tettem bele. A vajas pogácsa omlós szokott lenni, de ezzel nagyon finom, puha, foszlós lett. Alig vártam, hogy kisüssem és megkóstolhassam. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. Egy recept, és mégis teljesen más pogácsát kaptam. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz másnapra??

hozzávalók / 4 adag

Tang zhong

Tészta

ajánlat

Az eredeti receptben 1 tojás van, de ebben ezt is kihagytam. Tojás helyett lehet olajjal megkenni sütés előtt, és amikor kivesszük, még egyszer forrón, olajjal újra megkenni. A tészta beszívja, és még puhább a pogácsa. Így szoktam a lekváros buktát is, ami napokig finom puha marad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2,5 dl vízben elkeverjük a 2,5 ek lisztet, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. A cukros, meleg tejbe elmorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a lisztet, és egy nagyobb tálba átszitáljuk, hozzáadjuk a 120 g tang zhongot, a vajat, a sót, a reszelt sajtot, jól kidolgozzuk a tésztát, és duplájára kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, és kiszaggatjuk.
  5. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk tengeri sóval.
  6. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük, kb. 30 perc alatt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 007
elküldve: 8
receptkönyvben: 201
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vajas pogácsa, vajas pogácsa tang zhonggal, foszlós vajas pogácsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Moncsesz
Moncsesz Sun, 2017-01-29 22:37

Kedves helena26!

Jól értem, hogy nem kell bele az összes tang zhong, hanem kb. a mennyiség fele?

Köszönettel:
Moncsesz

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2017-02-01 00:44

Kedves Moncsesz!
Jól értelmezted, a fele, de lehet kisebb adagot készíteni TangZonghból pl. 1 dl víz és 1,5 (lapos)EK liszt.
Üdvözlettel,Helena

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-10-19 02:49

Szép puhának néznek ki a pogik Helena :))) Milyen volt másnap? T :)

1058
víz 2.5 dl
finomliszt 2.5 evőkanál
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
1.5 kávéskanál
élesztő 3 dkg
vaj 25 dkg
sajt 10 dkg
tej 0.5 dl
cukor 2 csipet