Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas pogácsa Zsivike konyhájából

Vajas pogácsa Zsivike konyhájából
Vajas pogácsa Zsivike konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tarhonyaleveshez mindenképp pogácsát szerettem volna, találtam egy receptet, egy ici-pici változtatás volt, de minden úgy van, ahogy az eredeti receptben.

Az az igazi isteni finom, porhanyós pogácsa. Végre rátaláltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot. Hagyjuk felfutni. (Néha lisztet is teszek be egy kiskanálnyit.)
  2. A többi hozzávalót kimérjük, először a lisztet a margarinnal morzsoljuk össze, utána mindent bele, persze géppel dagasztjuk. :)
  3. 1 órát hagyjuk pihentetni, utána kisodorjuk, feltekerjük, mint egy bejglit, és balról jobbról ráhajtjuk, gyors megoldás levelesség eléréséhez.
  4. A megkelt pogácsatésztát nyújtódeszkára borítjuk, és egy jó ujjnyira elnyújtjuk. A felületét éles késsel bevagdossuk. Kiszaggatjuk, még fél órát hagyjuk pihenni a tésztát. Egész tojással lekenjük, légkeveréssel 160-170 fokon sütjük, 2 tepsit be tudunk rakni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 008
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsivike

Mióta szakács: 2013.12.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Isteni vajas pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1351
friss élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 60 dkg
margarin 40 dkg
tojás 2 db
20 g
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db