Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-sajtos rúd

Vajas-sajtos rúd
Vajas-sajtos rúd
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tejfölben elkevert sót és sajtot. Ráöntjük az élesztős tejet.
  2. Összegyúrjuk, kb. ujjnyira kinyújtjuk.
  3. 1 tojást felverünk, majd bekenjük a tésztát, rászórjuk a maradék sajtot.
  4. Felcsíkozzuk, kizsírozott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 52 672
elküldve: 19
receptkönyvben: 823
elkészítve: 45/49
Facebookon megjelent: 2

szakács

mazsola 324

Mióta szakács: 2012.01.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, élesztős sajtos rúd, sós-sajtos rudacskák, tejfölös-vajas-sajtos rúd

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KJ
KJ Tue, 2019-01-01 00:20

Ez tényleg száraz. Úgy tűnik, 40 deka liszthez 10 deka vaj kevés.

Csurgóné Erzsébet
Csurgóné Erzsébet Sun, 2014-03-02 20:40

Már 2 szer elkészítettem,4 kanál tejföl helyett 6 kanállal tettem,persze függ a kanál mélységétől.Utoljára tegnap sütöttem,de az is kapós lett.Köszönöm a receptet.

Peverin
Peverin Sat, 2014-02-22 21:00

Szia! Én tegnap készítettem el a receptedet, a család nagyon szereti, de volt vele gondom. Minden összetevőt hozzá adtam már és mégis nehezen akart összeállni, sőt tennem kellett hozzá még egy kevés tejet, mert egyszerűen gyúrhatatlan volt a tészta és szerintem egy kcsit a végeredmény is száraz lett... Szerinted mi lehet ennek az oka? Az íze viszont nagyon jó, igazi sajtos. Köszi: Bea

klariss
klariss Sun, 2014-02-23 22:06

Sajnos az enyém is száraz,és nekem sem akart összeálni,pedig mindent pontosan tettem bele! :(Klariss

Mazsola75
Mazsola75 Sat, 2014-02-22 17:50

Szia Mazsola!
Szeretném megkérdezni, hogy nem kell keleszteni a tésztát???
Üdv: Tünde

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-02-09 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1064
finomliszt 40 dkg
sajt 10 dkg
2 tk
tej 10 ek
cukor 2 teáskanál
élesztő 2 dkg
tejföl 4 ek
vaj 10 dkg
tojás 1 db
sajt 5 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál