Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-sörös baguette

Vajas-sörös baguette
Vajas-sörös baguette
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem lettem volna lusta, a vajhoz zöldfűszereket is kevertem volna, nem lett volna nagy feladat, de sajnos ez elmaradt. Mindenki ízlése szerint ízesítheti. Viszont s sörtől szépen kel a tészta, lágy lesz, a durumliszttől pedig nagyon szép sárga, olyan, mintha sütemény lenne.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos, melaszos vízzel felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Betesszük a kenyérdagasztóba, ráöntjük a sört és az olajat, majd a szilárd összetevők következnek: öregtészta, lisztek, só.
  3. 20 percig dagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  4. Ha duplájára megkelt, deszkára borítjuk, 3 részre osztjuk, egyenkánt 1,5 cm vastag téglalapokká nyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, feltekerjük, sütőlapra tesszük.
  5. Fél órát kelesztjük 40 oC-os sütőben, majd tetejét néhány helyen bemetszük, lespricceljük langyos vízzel, a sütőt feltekerjük 180 oC-ra, és 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 667
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sörös bagett öregtésztából, sörös kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-01-17 17:19

Kedves Evol!

Igazán köszönöm, hogy megosztottad a sikeredet velem. Limara Péksége és EMargit, no meg jópár bevált recept nagy segítségemre volt a kenyérsütésben való jártasságom kiteljesedésében. 10 éve sütök otthon kenyeret és szerencsémre soha nem kellett szembe néznem a sikertelenséggel. Én nagyon élvezem. Ezek a blogok Téged is segíteni fognak. Tényleg badarság boltban kenyeret venni, hiszen nem is tudjuk, mi van benne. Sok sikeres sütést, mosolygós kifliket kívánok. Üdvözlettel: Évi néni

evol
Evol / evol Tue, 2012-01-17 09:24

Másodszor sütöttem meg és nagyon tetszik az eredemény!
Az első alkalommal 6 felé osztottam a tésztát, hogy praktikusabb legyen a kiszerelés, de még így is nagyok voltak szendvics készítéshez, szóval másodszorra 12 felé szedtem a tésztát. Pontosan 10 dekás lett minden kifli és így már nagyon kényelmes volt belőle szendvicset csinálni és enni is jól lehetett.
Jól kezelhető tészta lett az eredmény, és a kisült kiflik is nagyon finom puhák még 3 nappal később is.
A 20 perc sütés után kicsit világosnak találtam a tetejüket, ezért 3 percre rákapcsoltam a grill fokozatot, ettől olyan szépek lettek, hogy boltban lehetne őket árulni.
Nem veszek többet kiflit boltban! :)

Köszönöm a receptet!

545
öregtészta 20 dkg
kenyérliszt BL80 40 dkg
durumliszt 20 dkg
élesztő 1 dkg
víz 1 dl
melasz 0.5 evőkanál
sör 2.5 dl
2 teáskanál
aszkorbinsav 1 csipet
sikér 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
vaj 5 dkg