Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas tallér rizslisztből

Vajas tallér rizslisztből
Vajas tallér rizslisztből
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz receptes magazinban akadtam erre a receptre.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Fontos, hogy a masszához NE adjunk se tejet, se vizet, az egyedüli folyékony alapanyag a tojás kell hogy legyen.
Kitűnő teához, kávéhoz.
Ebből az adagból kb. 45 bd lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy villa segítségével jól kikeverjük.
  2. Egy tálba helyezzük a lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát, összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a margarint, jól összegyúrjuk (használhatjuk a kézi mixer tésztakeverőjét), amíg egy sűrű masszát nem kapunk (nem baj, ha darabos, a lényeg, hogy kézzel formázható legyen).
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, előmelegítjük a sütőt.
  6. Egy kanál segítségével adagoljuk a tésztát, kezünkkel kis gombócokat formálunk, tenyerünkkel lelapítjuk, így helyezzük a a papírral bélelt tepsire. így járunk el, amíg a massza el nem fogy.
  7. A tetejét megszórjuk a cukorral, mehet is az előmelegített sütőbe.
  8. Ha kész, kivesszük a sütőből, a tepsin hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 668
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizstallér, édes keksz, édes teasütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blueman
Blueman Mon, 2013-01-21 00:10

Sziasztok! Az előbb csináltam meg édesítőszerrel. Nagyon finom, ropogós. Nekem ízlik, és a tea/kávé mellé fogom fogyasztani. Csináltam még sajtosat is, édesítő nélkül, ami szintén ízletes. Viszont, soha nem szabad elfelejteni, hogy a szódabikarbóna egy furcsa ízt ad az ételnek, ha túlzásba visszük. Ajánlom a receptet minden lisztérzékeny sorstársamnak. Nem igazi teasüti, de egy alternatíva.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/36528_10151396273...

586
rizsliszt 450 g
cukor 75 g
margarin 180 g
tojás 3 db
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
0.5 kávéskanál
cukor 2 ek