Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-tejfölös pogácsa

Vajas-tejfölös pogácsa
Vajas-tejfölös pogácsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anya keresztanyukája tanította még régebben élesztős tésztát csinálni apát, apa pedig engem tanított meg rá. Az említett nénitől kaptuk ezt a finom pogácsa receptet. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk (kivéve a tojásfehérjét), és 1 órát hagyjuk állni a hűtőben.
  2. Amikor kivesszük újra összedolgozzuk, kinyújtjuk, berácsozzuk.
  3. Kiszaggatjuk, tepsibe belerakjuk,a  tojásfehérjét felverjük, megkenjük a pogácsákat.
  4. Sajttal (esetleg köménymaggal) megszórjuk.
  5. Fél órát hagyjuk állni a tepsiben, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 856
elküldve: 12
receptkönyvben: 167
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikky

Mióta szakács: 2012.11.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, tejfölös pogácsa, élesztős pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angoltanar
angoltanar Tue, 2013-04-30 22:35

Negyedszer sütöm, mindig sikerül. Én előző nap készítem a tésztát, így könnyebb lesz. Nagyon szép lesz a végeredmény, ha az utolsó pihentetés előtt megkockázzuk a tetejét (bevagdossuk), és úgy hagyjuk megkelni a tepsiben.

És totál kezdőknek 2 tanács: ügyeljetek, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen, ill. az élesztőt előzőleg fel szoktam futtatni egy kis cukros, langyos tejben.

1143
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
élesztő 5 dkg
tejföl 2 dl
1 ek
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
sajt 10 dkg