Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas zsemlefelfújt brandy-vel

Vajas zsemlefelfújt brandy-vel
Vajas zsemlefelfújt brandy-vel
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg ez egy Jamie Oliver recept, de annyira finom, hogy egyszerűen meg kellett osztanom. Az eredeti recept kicsit kevesebb brandy-t ír, és nem tartalmaz mandulát.
 

hozzávalók / 6 adag

A felfújthoz

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük.
  2. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet és a brandyt.
  3. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk a krémbe. Tűzálló tálba tesszük, és ráöntjük a maradék tojáskrémet.
  4. Megszórjuk az apróra vágott sárgabarackkal, reszelt narancshéjjal és a mandulával.
  5. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk, előmelegített sütőbe toljuk, és 40 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.
  6. Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 731
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt sárgabarackos-brandy-s zsemlefelfújt, angol kenyérpuding, bread and butter pudding

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

934
tej 6 dl
habtejszín 6 dl
tojás 4 db
zsemle 6 db
vanília 1 db
cukor 17 dkg
brandy 0.5 dl
vaj 10 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
mandula 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
porcukor 1 ek