Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas zsemlekenyér

Vajas zsemlekenyér
Vajas zsemlekenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most sütöttem ki . Nagyon finom lett!  Reggelihez, tízóraihoz, ebédhez, uzsonnához - szendvicsnek is kitűnő!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Fontos!! Minden összetevő azonos hőmérsékletű legyen!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt tejjel, mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk a sóval.
  3. A dagasztógép üstjébe öntjük az olvasztott vajat (nem forrót!). Hozzátöltjük a lisztet, vizet, valamint a felfuttatott élesztőt.
  4. 10 percig dagasztó keverés után a tésztát kivesszük. Az üstöt kiolajozzuk a tenyerünkkel, a gömbölyűre formázott tésztát is. Visszatesszük az üstbe, meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva kelesztjük kétszeresére. (1 órát.)
  5. A megkelt tésztát megformázzuk, kivajazott-kilisztezett (30 x 7 x 11,5 cm) tepsibe tesszük, a tetejét bevagdaljuk késsel három helyen. 30 percet kelesztjük még letakarva.
  6. A sütőbe tesszük, bekapcsoljuk 185 fok hőlég keveréses módra. A sütő aljába egy kis zománcos tálkába teszünk vizet párásítani. 30 perc alatt megsütjük, aranyszínűre. Akkor van kész, amikor a teteje kopogó hangot ad, amikor megkocogtatjuk.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 x 7 x 11,5 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 429
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zsúrkenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

397
finomliszt 50 dkg
vaj 15 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 ek
1 csipet
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek