Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajbabfőzelék

Vajbabfőzelék
Vajbabfőzelék
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem 1 éves külföldi út után, ahol nem igazán volt módja és lehetősége magyar ételeket enni, azt gondoltam, hogyha hazajön, mint a többiek, akkor a nagy magyar ételeket fogja kérni, mint pl. pörkölt, töltött káposzta stb. Ehhez képest vajbab főzelék volt az első kívánsága! :)
A képen láthatót most csináltam, barátnőmtől kaptam 1 csomag friss vajbabot :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot felrakjuk kevés vízben főni kis lángon. (Én úgy szoktam, hogy éppen ellepje, mert sűrűn szeretjük a főzeléket.)
  2. Amikor már forr, belerakjuk a leveskockát (lehet csak sót is használni, de én így szoktam meg), addig főzzük, míg puha nem lesz a bab. Az elforrt vizet pótoljuk.
  3. Amikor már megpuhult a bab, kikeverjük a tejfölt a liszttel, merünk a levesből hozzá pár kanállal a hőkiegyenlítés miatt. Elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a főzelékbe. Hozzáadjuk az ecetet.
  4. Megvárjuk, hogy újra "felrottyanjon", és levesszük a tűzről.
  5. Tálalható házi fasírttal, előre fagyasztott húsokkal, bundás kenyérrel, pörkölttel, bármivel, amit szeretünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 248
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Solya78

Mióta szakács: 2011.07.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös vajbabfőzelék, babfőzelék vajbabból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

153
zöldbab 50 dkg
tejföl 175 g
finomliszt 2 evőkanál
leveskocka 1 db
ecet 0.5 ek