Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban sült ananászos csirkemell mazsolás rizskörettel

Vajban sült ananászos csirkemell mazsolás rizskörettel
Vajban sült ananászos csirkemell mazsolás rizskörettel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom ünnepi étel, ami 60 percen belül elkészül. Ajánlom elkészítésre.

hozzávalók / 3 adag

húshoz

körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kivajazzuk, az ananászról leszűrt levet a tepsibe öntjük.
  2. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük, vékony vajszeleteket teszünk minden szeletre, és sütjük kb. 25 percig, alufóliával befedjük a tepsit. A vajtól nem szárad ki.
  3. Kivesszük a sütőből, arra már megpuhult.
  4. A hússzeletek tetejére halmozzuk az ananászt, és a reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. További kb. 5 percig sütjük, és tálalhatjuk.
  5. A köret készítése: A megmosott rizst a felhevített olajon áthevítjük, és a forrásban lévő vízzel felöntjük. Beleszórjuk a mazsolát is, majd sózzuk, és fedő alatt lassú tűznél pároljuk.
  6. Közben a villanytűzhely sütőjét 200 fokra előmelegítjük, és a mazsolás rizst a sütőbe tesszük. A tűzhelyet lekapcsoljuk, és itt szépen készre dagad. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 945
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos csirke, vajas csirke mazsolás rizzsel, vajban párolt ananászos csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2016-01-30 09:42

Alapjában nem rajongunk a gyümölcs-hús kombinációért, de ami a recepthez kellett volt itthon és szeretem havonta kimeríteni a hűtőt, kamrát. Bár a rizs mazsola nélkül készült, mégis azt kell írnom, hogy jó öntés volt! Tényleg puha lett a hús, nem volt semmi émelyítőmellék íz. Talonba tartom a receptet…

971
csirkemell filé 50 dkg
ananászkonzerv 560 g
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
rizs 1 bögre
víz 5 dl
mazsola 5 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint