Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával

Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával
Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki nem akar sokat bajlódni a vendégváró vacsorával, mégis valami különleges fogást szeretne tálalni, készítse el ezt a lazacos ételt. A siker garantált!

Bár nagyrészt átgondolva, a recept alapötlete a Nők Lapja Konyhából származik.

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz

A salátához

ajánlat

Egy finom száraz, fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

A lazachoz

  1. A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát dörzsöljük a halba kevés sóval együtt. Tekerjünk frissen őrölt borsot a tetejére, szórjuk rá a kakukkfüvet, majd reszeljük rá a lime héját.
  2. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, erre fektessük a halszeleteket. Szeleteljük fel a vajat, a szeleteket tegyük a halra. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
  3. Míg sül a lazac, készítsük el a salátát.
  4. Az elkészült lazacot helyezzük a salátaágyra, ízlés szerint locsoljuk meg a fél lime levével.

A salátához

  1. A salátákat, a medvehagymát, a paradicsomokat és a csípős paprikát alaposan mossuk meg. A paradicsomot tetszés szerint szeljük negyedekbe, felekbe; a salanova salátát tépkedjük falatnyi darabokra; a rukkolát, a medvehagymát és a csípős paprikát vágjuk tetszés szerinti nagyságúra; a madársaláta-csokrokat hagyhatjuk egészben, de egy párat leveleire is szedhetünk.
  2. Helyezzük egy tálba salátánkat, facsarjuk rá a fél lime levét, forgassuk össze.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 36 636
elküldve: 11
receptkönyvben: 209
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás lazac zöldsalátával, vajban sült lazac salátával, lime-os lazac salátával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

415
lazac 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
lime héja 1 lime-ból nyert
vaj 4 dkg
limelé 0.5 lime-ból nyert
salátalevél 1 közepes db
madársaláta 5 dkg
rukkola 3 dkg
koktélparadicsom 8 db
medvehagyma 1 csokor
hegyes erős paprika 1 közepes db
limelé 0.5 lime-ból nyert