Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban sült kapros-petrezselymes hal, béchamel mártással

Vajban sült kapros-petrezselymes hal, béchamel mártással
Vajban sült kapros-petrezselymes hal, béchamel mártással
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a halételeket, de sokáig kísérleteztünk, hogy megtaláljuk a jó receptet az elkészítéséhez. Végre sikerült, és nálunk ez a recept most már a top 3 között van. 

hozzávalók / 4 adag

A hal

A mártás

A burgonyapüré

ajánlat

Ha minden elkészült, a halat és a burgonyapürét együtt tálaljuk. Kínálhatunk hozzá savanyúságot esetleg friss salátamixet.
Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

A hal elkészítése

  1. A halakat megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Ezután nedvszívó papírra tesszük, kicsit megtöröljük, majd beirdaljuk.
  2. Előkészítjük a sütőt 180 fokon. Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
  3. Elkészítjük a pácot a halra. Kb. 4-5 dkg vajat lassú tűzön picit megolvasztunk, majd kaprot, petrezselymet, rozmaringot, valamint zúzott vagy őrölt fokhagymát adunk hozzá.
  4. A halat egy nagyobb darab alufóliára tesszük. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, valamint halas fűszerkeverékkel ízesítjük. Ezután meglocsoljuk és átdörzsöljük az előre elkészített páccal. Ugyanezt tesszük a hal belsejével is. Óvatosan meglocsoljuk a halat citromlével, vagy friss citromot facsarunk rá. Ha friss zöldfűszereket és citromot használunk, azt egészben is berakhatjuk a halak belsejébe.
  5. Betekerjük az alufóliába, majd beletesszük az előre elkészített tepsibe, és az egészet még egy réteg alufóliával takarjuk.
  6. Kb. 30 percig 180 fokon sütjük. Ezután kivesszük az alufóliából, és így sütjük tovább kb. 20 percig. Az utolsó 5 percre magasabb hőmérsékletre is kapcsolhatjuk a sütőt, hogy a hal szépen megpiruljon.

A mártás elkészítése

  1. Egy apró fazékban vagy lábasban egy nagyobb evőkanál vajat olvasztunk meg lassú tűzön.
  2. Beletesszük a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg teljesen csomómentes nem lesz.
  3. Lassan hozzáadagoljuk a főzőtejszínt, és közben folyamatosan kevergetjük. Mikor homogén lesz a mártásunk, hozzáadunk egy kevés zöldfűszert (kapor, petrezselyem, rozmaring), valamint őrölt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük majd levesszük a tűzhelyről.
  4. Igyekszünk melegen tartani tálalásig, majd külön edényben, petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk, hogy mindenki ízlése szerint fogyaszthassa.

A burgonyapüré elkészítése

  1. Megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát.
  2. Egy nagyobb fazékba tesszük, majd addig öntjük fel vízzel, amíg jól el nem lepi.
  3. Megsózzuk, majd főni tesszük.
  4. Mikor a burgonya már megpuhult, leöntjük a vizet róla, majd tejjel és pici vajjal (vagy margarinnal) együtt megtörjük. Igény szerint sózzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 403
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Demesék

Mióta szakács: 2020.09.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Vajban sült kapros-petrezselymes hal, béchamel mártással, burgonyapürével, tepsiben sült hal, zöldfűszeres hal, sült hal mártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

599
hal 1 kg
vaj 5 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hal fűszerkeverék 1 kávéskanál
citrom 1 db
vaj 5 dkg
finomliszt 2 csapott ek
főzőtejszín 200 ml
zöldfűszer 3 csipet
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 4 szál
burgonya 1 kg
tej 1 dl
vaj 1 ek
0 ízlés szerint