Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban sült narancsos pisztráng mustáros-tejfölös krumplival

Vajban sült narancsos pisztráng mustáros-tejfölös krumplival
Vajban sült narancsos pisztráng mustáros-tejfölös krumplival
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta terveztem, hogy készítek valami finom halat, de olyan receptet nem találtam, ami ínyemre lett volna, így ezt találtam ki. A siker maradéktalan volt :)

A pisztráng mellé kapros-tejfölös salátaöntetet és egy egyszerű salátamixet is mellécsaptam :) (Mert imádjuk!)

hozzávalók / 2 adag

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a pisztránghoz:

  1. A pisztrángot megtisztítjuk, megtöröljük, az oldalait beirdaljuk, majd félretesszük, hogy nagyjából szárazon kerüljön rá a "pác". A halakat ezután besózzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a rozmaring száráról lehúzott leveleit, a kakukkfüvet, egy kevés sót és az olívaolajat. Az újhagymát felaprózzuk, azt is beletesszük. A narancsot félbevágjuk, az egyik felét belefacsarjuk a vajas keverékbe, a másikat pedig felkarikázzuk. Egy jénaiba (vagy akármilyen kisebb tepsibe) beletesszük a halakat, majd kívül belül jól bekenjük a vajjal.
  3. A lilahagymát és a lime-ot felszeljük, majd a pisztráng hasába töltjük a korábban felvágott naranccsal együtt. 1-1 szelet narancsból levágunk egy kis cikket héjastul, majd ezeket a pisztráng irdalásaiba belenyomkodjuk.
  4. A halat félretesszük kb. 40 percre, amíg jól magába szívja az ízeket, ez idő alatt pedig elkészítjük a krumplit. Ha a krumpli elkészült (lásd lejjebb), előmelegített sütőben a halat készre sütjük 200 fokon, amíg szépen meg nem pirul az oldala (kb. 20-25 perc). Nem szükséges megfordítani a sütőben.

Hozzávalók a kurmplihoz:

  1. A krumplit megpucoljuk, felnégyeljük cikkekre, majd megfőzzük sós vízben, kb. 14-17 perc alatt. Ha megfőtt (nem túl puhára!), leszűrjük.
  2. A krumpli mázát elkészítjük: összekeverjük a mustárt, a tejfölt, a borsot, a sót, a kurkumát, az olajat és a cukrot. Egy sütőpapírral kibélelt tepsit készítünk elő, amelyet először megkenünk ezzel a fűszeres mustárral. Erre fektetjük rá a krumpli cikkelyeket, majd a krumplikat is egyenként megkenjük.
  3. Előmelegített sütőben (200-210 fokon) a krumplit addig sütjük, amíg szépen rá nem pirul a máz (kb. 15-20 perc). A krumplit félidőben meg kell fordítani a másik oldalára, hogy minden oldala szép barna és enyhén ropogós legyen.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33,2x20,1x11,1 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 705
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ReDa

Mióta szakács: 2014.01.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vajas pisztráng naranccsal és pikáns krumplival, különleges pisztrángsült tejfölös burgonyával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1141
pisztráng 80 dkg
narancs 1 db
lime 1 db
lila hagyma 1 közepes db
rozmaring 1 szál
kakukkfű 2 teáskanál
2 kk
vaj 5 dkg
újhagyma 2 közepes db
olívaolaj 3 ek
burgonya 80 dkg
mustár 2 ek
tejföl 3 ek
bors 2 kávéskanál
cukor 2 csapott ek
2 kávéskanál
kurkuma 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek