Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban sült tejszínes mogyorós busa filé petrezselymes krumplival

Vajban sült tejszínes mogyorós busa filé petrezselymes krumplival
Vajban sült tejszínes mogyorós busa filé petrezselymes krumplival
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A busából kellő fűszerezés után finom sült hal készíthető. Saját recept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat sózzuk, borsozzuk, csavarunk rá citromot, szórunk rá fűszerkeveréket, rászórjuk a mogyorót, hűtőbe tesszük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk, betesszük egy serpenyőbe. Mellérakjuk bőrével lefelé a vajra a halat. Betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Felaprítjuk a petrezselymet.
  3. 15 perc után locsolunk a halra tejszínt. 30 perc után megfordítjuk. Újabb 30 perc után visszafordítjuk, újra fűszerezzük, szórunk rá mogyorót, 15 percig tovább sütjük tejszín hozzáadásával.
  4. Tálaláskor a krumplira szórunk aprított petrezselymet, s a hal mellé teszünk egy szelet citromot.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 089
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

busa tejszínes mogyorósan, tepsis tejszínes mogyorós busa, tejszínes mogyorós busa tepsiben

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Wed, 2014-12-17 20:42

Kedves NoSalty!
Örülök, hogy tetszett a receptem, s beválogattátok az ajánlásotokba. Köszönöm.

391
busa 20 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 4 csipet
citrom 1 db
hal fűszerkeverék 1 kávéskanál
vaj 1 ek
főzőtejszín 1 dl
burgonya 1 db
petrezselyem 5 szál
törökmogyoró 5 dkg