Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajdasági sajtos csiga

Vajdasági sajtos csiga
Vajdasági sajtos csiga
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baráti borozgatások mellé szoktam elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a sót, és a lisztes keverékhez adjuk.
  3. Összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk.
  4. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük.
  5. Folpackba csomagolva fagyasztóba tesszük fél órára (könnyebben szeletelhető), majd 1 cm vastagságúra felvágjuk.
  6. Sütőpappírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokon 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 761
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1106 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós csiga, szezámmagos sós csiga, sajtos csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1578
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
tojássárgája 2 db
2 kávéskanál
sajt 20 dkg
margarin 15 dkg
szezámmag 3 teáskanál
margarin 5 dkg