Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajdasági sós 2. -tej- és tojásmentes

Vajdasági sós 2. -tej- és tojásmentes
Vajdasági sós 2. -tej- és tojásmentes
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyorsan elkészíthető igen finom és mutatós sós kifli, amit a családom nagyon szeret. Szoktam a krémbe és a tetejére is szórni reszelt növényi sajtot, úgy még finomabb.  

hozzávalók / 4 adag

  • 80 dkg liszt
  • 500 ml zabtej
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kk só

 Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 2 ek Alltrovo tojáspótló-por
  • 1 ek só
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejben a cukorral, majd a liszt közepébe készített kis mélyedésbe (fészek) beleöntjük. Majd a maradék tej hozzáadásával jól kidolgozzuk a tésztánkat. Végül, hogy szép sima legyen, és könnyen elváljon a tál falától, beledolgozzuk az olajat is. A tésztát nem kell keleszteni.
  2. A Liga margarint habosra kavarjuk a sóval és a tojáspótló-porral.
  3. A vékonyra kinyújtott tésztánkat megkenjük vele, és feltekerjük, mint a bejglit.
  4. 2 cm-es darabokra felszeleteljük, tetejét megkenjük olvasztott zsírral, olajjal vagy Liga margarinnal.
  5. Tepsiben kicsit pihentetjük, és előmelegített, forró sütőben rózsaszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 866
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

anikax

Mióta szakács: 2008.06.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

margarinos töltelékű sós tekercs tej- és tojásmentesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!