Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajhal mediterrán túrókrémmel

Vajhal mediterrán túrókrémmel
Vajhal mediterrán túrókrémmel
19 perc / előkészület: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a könnyű, egészséges, és egyszerű ételeket. Tegnap nem sokat aludtam, így nem volt kedvem molyolni a konyhában, és pont volt egy friss vajhalam a reggeli vásárlásból, és rengeteg gyönyörű olivabogyóm. A túrókrém egyébként mindenre jó: reggeli piritóssal, köretnek halhoz, csirkéhez, magában, bárhogy... mindenhogy... Egy gyorsan elkészíthető, friss és egészséges ebéd lett :)) Szerintem kerti grillezéseken is bevetem majd a túrókrémet, csak csinálok majd valami friss zöldségeset is, meg még pár fajtát, hogy választani is lehessen. Jó kis változatosság lesz a megszokott sali + hús kombó mellé.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A túrókrémhez

A tálaláshoz

ajánlat

Valami könnyű fehérbort (de semmiképp se olcsó fröccsnek gyártott "üditőt") ajánlok hozzá, pl Áts Karcsi birtok Furmintját (Royal Tokaji), vagy egy jófajta Pinot Gris-t, hogy az olaszoknál maradjunk :) Aki nem iszik alkoholt az készítsen limonádét, és reszeljen bele 1 mk gyömbért, fantasztikusan üdítő íze lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

    1. A túrót egy tálban jól összetörjük és elkeverjük a kefírrel (inkább kevesebb kefír, az elején ha kész, még lehet játszani az állaggal), és a zúzott fokhagymával.
    2. Apró kockákra vágjuk a hagymát, az olivát és a paprikát, és hozzákeverjük a túrókrémhez.
    3. Jöhet a só, frissen őrölt bors és a bazsalikom, jól összekeverjük, majd nyomunk rá egy kis citromlevet is.
    4. Kóstolunk, és ha még szelidíteni kell az ízét, akkor további citromlé, vagy kefír, ha nem elég krémes.
    5. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és hogy jó hidegen legyen (én este szoktam összedobni és másnap fogyasztani, jó hidegen a legjobb).
    6. A halszeleteket bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Egy serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük
      (nálam kerámia és olaj nélkül, de ha olajjal, akkor mindenképpen extra szűz oliva).
    7. Azonnal tálaljuk, és nyomunk rá pár csepp citromlevet.
    • elkészítettem: 1 alkalommal

    statisztika

    beküldve:
    tegnapi nézettség: 0
    össznézettség: 3 458
    elküldve: 3
    receptkönyvben: 61
    elkészítve: 1/2
    Facebookon megjelent: -

    szakács

    Chegue

    Mióta szakács: 2010.11.04.
    4 recept

    receptjellemzők

    fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport
    szakács elkészítette: párszor készített receptek
    kategória: halételek
    nehézség: könnyű
    szezon: nyár
    elkészítési idő: 15-30 perc
    kalória: átlagos
    mikor: ebéd, vacsora
    költség egy főre: nem olcsó receptek
    konyha: olasz
    adag: 4 főre
    fogás: főétel
    alkalom: vasárnapi ebéd

    egyéb elnevezések

    vajhal túrókrémmel bazsalikomosan, fokhagymás olasz vajhal, vajhal túróval

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

    377
    vajhal 50 dkg
    fokhagyma 4 gerezd
    citromlé 2 csepp
    olívaolaj 4 ek
    sovány túró 250 g
    kefir 4 ek
    fekete olajbogyó 100 g
    vöröshagyma 0.5 db
    fokhagyma 2 gerezd
    piros kaliforniai paprika 0.5 db
    0 ízlés szerint
    bors 0 ízlés szerint
    bazsalikom 0.5 csokor
    citromlé 2 csepp
    bazsalikom 3 levél
    citrom 1 db