Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajjal sült fogasfilé vajas krumlival

Vajjal sült fogasfilé vajas krumlival
Vajjal sült fogasfilé vajas krumlival
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a halat.
Habár a halat is és a krumplit is vajon sütöm, nem egy edényben. Sülhetnek egyszerre is persze, ha olyan a sütő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebédre, de leginkább ünnepi vacsorára. Ezúttal fokhagymamajonézzel kínáltam, máskor Muszlin mártást készítek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazott tepsibe fektetem a filéket, sózom, olvasztott vajjal locsolom, forró sütőben sütöm.
  2. A sütőből kivéve citromlével locsolom és borsot darálok rá.
  3. A krumplit héjában megfőzöm, várok míg legalább langyosra hűl, meghámozom.
  4. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba soronként karikázom a krumplit, minden sort sózok és olvasztott vajjal locsolok.
  5. Sütőben jól átsütöm.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 38 121
elküldve: 3
receptkönyvben: 174
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Fogasfilé vajban sütve, vajas krumplival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nagyguru
Nagyguru Fri, 2015-10-09 10:36

A képen szósz is látható, az milyen szósz? Lehetne annak is közölni a receptjét? Köszönöm!

Kardos MIHÁLY
Kardos MIHÁLY Mon, 2009-12-14 11:35

a fogast filézés nélkül lisztbe forgatjúk a fejet is rajta hagyuk olajos vajjbab sütjük...citrom karika a szájába ageinc szálkán kivül nincs szálka benne azt meg a vak is látja....!pocsékolás a filézés .....
a vaj könnyen megég sütőbe tilo sütni !!

Kardos MIHÁLY
Kardos MIHÁLY Mon, 2009-12-14 11:55

pikkelyezés után 5cm-ként beirdaljuk 1cm mélyen kb 4 szer 1.2 -1.4 kg foassüllő a legjobb ...
szémét kiveszük alsó úszoit és a bognár tüskéit olloval levágjuk beleket úszohártyát eltávolitjuk.....
enyhén besozzuk....

612
fogas 80 dkg
burgonya 1 kg
vaj 20 dkg
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint