Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajjal tűzdelt rántott csirke

Vajjal tűzdelt rántott csirke
Vajjal tűzdelt rántott csirke
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves kolléganőm mesélte , hogy nagymamája ily módon készíti a rántott csirkét. Hát én is így sütöttem a vasárnapi ebédet. Nem bántam meg! Omlós, szaftos, ízekben gazdag rántott husi került az asztalra a családom nagy örömére.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Csirkemellel is finom, így igazi ínyenc fogássá válik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg vajból fél cm széles 3 cm hosszú darabkákat vágunk és egy tányérkára tesszük, hogy kéznél legyenek.
  2. A csirkecombokról lefejtjük a bőrt. (Én így készítem, de ha rajta marad a bőre, az sem változtat az elkészítés lényegén és a rántott hús fantasztikus ízén!) Egy éles, hegyes késsel 1-2 cm mély zsebeket metszünk a húsban.
  3. Ebbe belenyomjuk a vaj darabkákat, ha a bőrt rajta hagyjuk, akkor a bőr alá is teszünk vajat.
  4. Ezután sózzuk a húst. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban megsütjük.
  5. Párolt káposzta, és héjában főtt burgonya illik hozzá, mert fantasztikusan szaftos húst kapunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 284
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
432 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkecomb, vajas csirkecomb rántva, bundás csirke vajjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1387
csirke felsőcomb 6 db
teavaj 50 g
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl