Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajkaramellás gyümölcsfondue

Vajkaramellás gyümölcsfondue
Vajkaramellás gyümölcsfondue
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap elhoztam a Nigella expressz első kötetét. Muszáj volt megvennem, mert a második már meg volt. Azóta azt bújom. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a cukrot olvasszuk össze, forraljuk 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt és a vaníliát, keverjük el, majd vegyük le a tűzről.
  3. A megtisztított, felszeletelt gyümölcsöket mártogassuk bele.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 341
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajkaramellakrém gyümölcsökkel, karamellkrém gyümölcsökhöz, mártogatós karamellkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

geryxyz
geryxyz Tue, 2016-10-11 11:30

Szia,
nagyon tetszik a recept, de lenne pár kérdésem.
mennyire kell ezt forrón fogyasztani? milyen lesz ha elkezd hűlni? vagy ha teljesen kihűl? lehet-e melegíteni? (hátha késnek a vendégek)
előre is köszönöm a válaszokat!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2016-10-11 16:15

Szia!
A tejszín miatt nem lesz annyira szilárd és még lehet melegíteni. Készítettem sós karamellát is, hogy az milyen finom.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-11-18 23:07

Szia Évi!
Igen, nyugodtan helyettesítheted mézzel. Együtt kell karamellizálni őket. Nagyon izgalmas ízű, én szeretem.Golden szirupot Tescoban kapsz megfizethető áron, de tulajdonképpen az egy sűrű cukorszirup. Egészségesebb a méz.
Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-11-18 17:56

Szia Évi!
Nagyon guszta a kép, és vonzó a recepted. De azt áruld el nekem, ezt a golden szirupot mivel lehetne helyettesíteni? Mihez hasonlít? Olyan, mint a méz ? És azt is karamellizálni kell a cukorral együtt?
Üdv: Fahéj

458
nádcukor 5 dkg
golden szirup 10 ek
vaj 3 dkg
habtejszín 125 ml
vanília kivonat 1 kávéskanál
banán 1 közepes db
mangó 1 közepes db
ringlószilva 15 dkg