Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól

Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól
Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sárga gévagomba szezonja van, most májusban. Gombagyűjtő barátom járja a Gemencet, az ártérben élő fűzfákon nő ez a gomba, ott szedi. Kiadós és olcsó, 1000 Ft kilója nálunk. Ez az étel fogyasztható főételként főtt rizzsel, de ehető valami fasírt mellé köretként is. Már sokféleképpen elkészítettem, ez a besameles jellegű étel eddig kimaradt, most ezt a hiányosságomat is pótolom. Ja, ez az étel is gluténmentes, a vaj helyett margarinnal készítve pedig tejmentes is lehet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kiegészítője főtt tésztának, szárazabb húsoknak. A gévagomba nem jellegzetes ízű, tehetünk hozzá szárított vargányát, vagy fűszerezhetjük agresszívebben is. Jól illik könnyű fehérborokhoz, a múltkor ezerjó fröccs is passzolt hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk a serpenyőben, beledobjuk a zsályalevelet. Hozzátesszük a vöröshagymát, fonnyadásig dinszteljük. Hozzákeverjük a gombát is, sózzuk, rátesszük a szerecsendiót, kevergetve dinszteljük 2 percet.
  3. Felöntjük vízzel, fedőt teszünk a serpenyőre, és csendesen pároljuk 10 percet. Utána hozzákeverjük a köleslisztet, és kavargatva főzzük még öt percet. Tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 546
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombamártás, gombás ragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
vaj 60 g
vöröshagyma 120 g
zsálya 1 csokor
6 g
gomba 250 g
kölesliszt 20 g
szerecsendió 1 csipet
víz 1 dl