Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vakarcstésztában sült sertéskaraj diómártással

Vakarcstésztában sült sertéskaraj diómártással
Vakarcstésztában sült sertéskaraj diómártással
115 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vakarcs tésztáját Édesanyámtól tanultam, aki egy tartalmasabb leves mellé (pl. babgulyás) készítette úgy, hogy a leírtak szerint (kivéve a bors és szerecsendió) begyúrta a tésztát és olajozott gáztepsibe téve hagyta fél órát pihenni, majd berácsozta, olajjal megkente, és 190 °C-on 35 perc alatt készre sütötte. Imádtuk Édesapámmal. Nagyon finom, gyors és laktató.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

ajánlat

Tálaláskor felszeleteljük és melléöntjük a mártást.
Köret nélkül adjuk az asztalra, hisz a köret maga a tészta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból könnyű pogácsatésztát gyúrunk, és fél órát kelesztjük.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.
  3. A finomra vágott vöröshagymát kevés forró vajon megpirítjuk, rádobjuk a megtisztított, megmosott és nagyon apróra vágott gombát, megsózzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a felvert tojásokat.
  4. A pihentetett tésztát kinyújtjuk (kb. 1 cm vastagságúra). Közepére (hosszanti irányban, kettesével) ráhelyezzük a hússzeleteket, erre rákenjük a gombás tojást, majd beborítjuk egy-egy szelet sajttal.
  5. A tészta két oldalán 2 cm-enként ferdén bevagdossuk a tészta széleit, a tölteléktől kb. 3-4 cm-ig. A két végén ráhajtjuk a húsra, majd a tésztacsíkokat (egyet jobbról, egyet balról) szintén ráhajtogatjuk a töltelékre. (Úgy néz majd ki, mint ha fonva lenne.)
  6. Nagyobb, olajozott tepsibe helyezzük, tetejét olajjaj megkenjük, majd sütőben megsütjük.
  7. A mártáshoz a vajon megpirítjuk a lisztet, beledobjuk az apróra vágott diót, felengedjük a tejjel és tejszínnel, sóval ízesítjük, majd felfőzzük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 082
elküldve: 4
receptkönyvben: 102
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Biboly

Mióta szakács: 2010.08.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pogácsatésztában sült sertéskaraj diómártással, batyuban sült karaj diószósszal, tésztában sült karaj sajttal, dióöntettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-13 15:42

 Bocsi,javitas:jo!

Biboly
Biboly / Biboly Sat, 2010-08-14 07:10

Köszönöm szépen. Igen salátával is nagyon jó, egyébként én is inkább salival fogyasztom, a nagy fiam pedig ketchuppal.
Üdv. Ibolya

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-13 15:40

 Ez nagyon jol kis recept,biztos ki fogom probalni,de salataval inkabb!

luveges
luveges / luveges Tue, 2010-08-10 20:49

Én kóstoltam nekem nagyon ízlett különösen diómártással .Ez egy új íz volt számomra .De viszont friss káposzta salátával is nagyon finom.és laktató étel,

2566
finomliszt 70 dkg
instant élesztő 1.5 tasak
mangalica zsír 20 dkg
1 ek
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 csipet
tejföl 20 dkg
tej 3 dl
sertés rövidkaraj 1 kg
gomba 15 dkg
trappista sajt 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
vaj 8 dkg
főzőtejszín 2 dl
tej 4 dl
dió 10 dkg
0 ízlés szerint