Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Valentin borkorcsolya

Valentin borkorcsolya
Valentin borkorcsolya
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arra gondoltam, miért ne lehetne sós szívecskékkel megörvendeztetni a párunkat Valentin napon vagy bármikor.

Jó a meglepetés; valami újat tehetünk az asztalra a megszokott pogácsa helyett! OK, akkor a pogácsa mellé. :)

A nemrég sütött Fougasse kenyerem receptjét használtam. Onnan jött az ötletem is, hogy mást is lehetne formázni ebbõl a jól kezelhetõ tésztából. Kevesebb vizet használtam a dagasztásnál, hogy tudjam szaggatni a kelt tésztát. Simán ment, és sütés alatt is szépen megmaradtak a formák. Nagyon finom, könnyű (és alacsony kalóriájú!) ropikat kaptam. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Fantázia szerint lehet változtatni ezt a receptet: durva sóval megszórni a tetejét, esetleg magvakkal (csak akkor kevésbé látszik a piros szín). A tésztába tehetünk 5 dkg vajat, esetleg reszelt sajtot, és ha tejjel készítjük, akkor puhább rágcsálnivalót kapunk.

Esetleg: 10-20 dkg juhturó, 2 tk pirospaprika/chili, 2 tk friss, tört fokhagyma (vagy snidling) lehet egy másik variáció!

Valószínű legjobb aznap elfogyasztani, mert a kis darabok esetleg kiszáradnak másnapra, de errõl nem tudok nyilatkozni, mert aznap mind elfogyott!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy fél tk cukorral és kevés langyos vízzel.
  2. A liszthez keverjük a sót, a felfuttatott élesztőt, a többi vizet, majd a 2 ek olajat, és kézzel vagy géppel lágy, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk.
  3. Kb. 1 órát pihentetjük, amíg duplájára kel.
  4. Közben felmelegítjük az olajat, és belekeverjük a pirospaprikát. Az olaj ne legyen túl forró, mert megéghet a paprika!
  5. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd különbözõ kis szívformákat szaggatunk belőle.
  6. Előmelegített (220 fok) párásított sütőben sütjük 15-25 percig, és még forrón lekenjük paprikás olajjal. Sütőrácson hűtjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 329
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós süti, party ropogtatnivaló, sörszivacs, borkorcsolya, fűszeres ropi

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

janoki76
janoki76 Thu, 2013-02-14 09:13

Köszi a receptet kipróbáltam fokhagymásan is nagyon fincsi !

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-14 10:30

Kedves janoki76! Örülök a sikerednek! Köszönöm a visszajelzést! Kellemes ünneplést, üdv, Torma :)

Redy28
Redy / Redy28 Mon, 2013-02-11 23:28

HÁt ez igazán szuper! Az én uram úgyis szeret rágcsálni SÓSAT is!:-)
Köszi, ki fogom próbálni!
ü
Edit

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-12 00:24

Szia Edit :) Ezt lehet fokozni magyarosabbra is szerintem: fokit, esetleg apro sonkát a tésztába, vagy a tetejére chili pelyhet szórni...én csak mentem a képzeletem után és a színt akartam elkapni agy jó ízzel...feldobtam egy szives pogit is; vajas-köménymagosat ) Horvath Ilona receptbõl...
Minden jót, Torma :)

581
kenyérliszt BL80 50 dkg
friss élesztő 2 dkg
víz 3.5 dl
2 tk
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál