Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Valentin-napi torta

Valentin-napi torta
Valentin-napi torta
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valentin napra tökéletes ajándék a szerelmednek! :) Bármilyen töltelékkel lehet tölteni, a lényeg, hogy ne aromát, hanem igazi alapanyagot használj! Pl.:eperkrémbe igazi eper is legyen a puding mellett.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

ajánlat

Valentin napra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a cukrot kimérjük, a sütőport a lisztbe szórjuk, elkeverjük, a tojásokat kettéválasztjuk, külön-külön felverjük őket. A fehérjéhez a cukor 1/3 részét keverjük hozzá, majd félretesszük.
  2. A sárgáját a többi cukorral felverjük, majd lassan a sütőporos lisztet hozzáadagoljuk, ha túl sűrű, vízzel higítsuk, tejföl állagúra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk a masszát. 
  3. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt szív alakú tortaformába öntjük a masszát, és 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez a pudingot csináljuk meg először, zselatint is adunk hozzá, ha kész, hűlni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a vajat és a kihűlt pudingot.
  5. A kész és kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk el, majd töltsük be a krémmel. Vékonyan az oldalát is kenjük be, hogy a fondant-t rá tudjuk simítani.
  6. Megszínezzük a fondant-t, és kinyújtjuk akkorára, hogy befedje a tortát. A maradék fondant-ból díszítést készítünk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 776
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandal

Mióta szakács: 2011.11.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig
nehézség: nehéz
szezon: tél
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, gesztenyés piskótatorta fondant-nal bevonva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

734
tojás 7 db
finomliszt 42 dkg
cukor 42 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
víz 1 dl
gesztenyemassza 500 g
csokoládés pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
habtejszín 2 dl
vaj 25 dkg
zselatin 20 g
pillecukor 40 g
porcukor 280 g
víz 1 ek
margarin 2 ek