Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Változatok sárgadinnyelevesre

Változatok sárgadinnyelevesre
Változatok sárgadinnyelevesre
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sárgadinnyéből finom hűsítő  leveseket készíthetünk. Az egyszerű fűszeres sárgadinnye alaplevest tejszínnel, joghurttal és különféle fűszerekkel ízesítve változatos leveseket kapunk.

hozzávalók / 4 adag

A fűszeres sárgadinnyeleveshez (a képen elöl)

A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez (a képen balra)

A tejszínes sárgadinnyeleveshez (a képen jobbra)

ajánlat

A leveseket jól behűtve fogyasszuk. A hozzáadott cukor mennyisége változhat a dinnye édességétől függően. Tovább ízesíthető az alapleves ánizsvirággal, kardamommal, szegfűszeggel stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszeres sárgadinnyeleveshez hosszában félbevágjuk a dinnyét, eltávolítjuk a magját, héjastól fölszeleteljük. Levágjuk a héjról a dinnyehúst, és felkockázzuk.
  2. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a hosszában félbevágott vaníliarudat a kikapart magjával együtt, valamint a felkarikázott citromot, és az egészet elkeverjük. 5-6 perc párolás után felöntjük vízzel, majd 20 percig főzzük.
  3. A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez turmixoljuk a hideg fűszeres sárgadinnyelevest.
  4. Beletesszük a joghurtot, a mentaleveleket, a mézet, és ismét addig turmixoljuk, amíg krémes állagú levest nem kapunk.
  5. A tejszínes sárgadinnyeleveshez a fűszeres sárgadinnyelevesből a főzés utolsó perceiben kiveszünk 4-5 evőkanálnyi dinnyekockát.
  6. 2-3 evőkanál vízzel elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk a tejszínt, és a leveshez öntjük.
  7. Miután a leves besűrűsödött, levesszük a tűzről, kihűtjük, majd turmixoljuk.
  8. Jól behűtve, sárgadinnyekockával és pirított mandulaforgáccsal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 726
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sárgadinnyeleves variációk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meelee
Meelee Fri, 2016-07-22 13:51

Minden évben elkészítés a tejszínes változatot pirított mandulával…isteni finom! Köszi a receptet!

703
sárgadinnye 2 kg
cukor 20 dkg
fahéj 1 tk
vanília 1 db
citrom 1 db
víz 1.3 l
joghurt 6 dl
menta 10 db
méz 5 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 2.5 dl
mandulapehely 3 ek