Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliafagylalt málnasziruppal

Vaníliafagylalt málnasziruppal
Vaníliafagylalt málnasziruppal
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap rengeteget dolgoztunk a kertben, ezért úgy gondoltam, jutalomképpen meglepem magunkat egy finom házi fagyival. Vaníliással, mert azt mindketten nagyon szeretjük.:) Volt még málna a fagyasztóban, így került bele egy kis gyümölcs is, igaz nem a megszokott formában. Érdemes volt foglalatoskodni vele, mert nagyon jó meglepi lett!:D

További képeket találtok itt.

hozzávalók / 4 adag

A fagylalthoz

A málnasziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A tojássárgáját a cukorral alaposan kikeverjük.

  2. A tejet, tejszínt és a mascarponét elkeverjük, majd egy kis fazékban -kis lángon- feltesszük melegedni. Ízesítjük vanília aromával és vaníliaporral.

  3. Mikor a tejszínes keverék langyos, hozzáadjuk a cukorral kikevert tojássárgáját, és folyamatos keverés mellett -a lángot kicsit feljebb vesszük- összefőzzük.

  4. Levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.

  5. A málnát a cukorral egy kis lábasban összefőzzük, míg jól be nem sűrűsödik, majd szitán átnyomkodjuk, hogy ne legyenek majd magok a szirupban.

  6. A kihűlt fagylaltalapot egy lapos műanyag dobozba öntjük, és betesszük a mélyhűtőbe.

  7. ~20 percenként átkeverjük, összesen 4-5 alkalommal.

  8. Mikor a fagylalt már majdnem teljesen megszilárdult, rákanalazzuk a tetejére a málnaszirupot, és a kanál nyelével néhány mozdulattal beledolgozzuk a fagyiba (csak óvatosan, hogy márványos maradjon). Visszatesszük a mélyhűtőbe, és megvárjuk, míg teljesen megdermed.

  9. Fogyasztás előtt ~10 perccel kivesszük, hogy könnyebben tudjunk gombócokat formázni.


  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fagyi
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: vaníliafagyi
hasonló kategóriák: sorbet, gyümölcsfagyi, parfé, fagyikehely, házi fagyi, fagyitorta, karamellfagyi

egyéb elnevezések

málnaszirupos vaníliafagylalt, vaníliafagylalt gyümölcssziruppal, málnás vaníliafagylalt

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-04-27 07:18

Ágicám, nagyon örülök a receptednek, már rég keresek valami hasonlót. Feltétlenül elkészítem. Köszi. Piroska

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2013-04-25 14:13

Én tejfölből csinálom a mascarponét, mert olcsóbb, és pont olyan jól használható. Épp tegnap készítettem egy nagy adagot, és most sorsára vár. Egyébként én is a mascarponés fagyikat szeretem a legjobban, és a tiéd nagyon étvágygerjesztő. ;-)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2013-04-25 14:24

Köszi! :D Nekem is ki kellene már próbálnom a házi mascarponét. De valahogy mindig hamarabb elkopik a tejföl... :) No legközelebb tuti dupla adagot veszek, bár már így is "vödrökkel" hordom haza. :D Épp tegnap csodáltam meg a rumos diós-mascarpónés fagyidat... egyszer meg kell, hogy csináljam.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2013-04-25 15:04

Ne is mondd, nálunk sokáig úgy fogyott a tejföl, h. már szégyelltem magam; egyszerre mindig vettünk vagy 4 darabot. És még gyűjteni is kellett a vödröket a csavarok miatt. Amikor megláttam a rengeteg kisvödröt, elájultam, h. mennyi tejfölt elpusztítottunk. :D Amúgy le mertem volna fogadni, h. te voltál az, aki a rumos-diós fagyit csekkolta. :D
Sztem meg leszel elégedve a házi mascarponéval. Az igaz, h. nem olyan semleges ízű natúran, de úgy is teszel bele cukrot, és akkor már nem érződik, h. tejfölből van.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2013-04-25 15:30

:D Ez óriási! De jót nevettem! Nem hiszed el, de nálunk dettó. Épp tegnap mondtam, hogy ki kéne már vinni a garázsba a vödröket, mert milyen jó lesz a szögeknek, meg csavaroknak! Vennem kell tejfölt... tuti gyártok mascarponét.
Ja, még szép, hogy én csekkotam a fagyit. Legszívesebben inkább leettem volna a képről, de hát sajna még nincs ehető kép. :)

540
főzőtejszín 2 dl
tej 2.5 dl
mascarpone 20 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
vaníliaaroma 15 ml
vanília 2.5 g
málna 15 dkg
cukor 7.5 dkg