Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliahabos piskótakocka Gabystól

Vaníliahabos piskótakocka Gabystól
Vaníliahabos piskótakocka Gabystól
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit anno a kényszer szülte. Egy elrontott piskótámból született. Sikerült olyan vastagra sütnöm, mivel elméreteztem a tepsit, hogy törések nélkül képtelenség volt felcsavarni. Pontosabban sehogy se lehetett. Tanácstalanságomban ezt a megoldást találtam ki, mivel a hozzávalók mindig fellelhetőek a konyhámban.

Mivel nagyon ízlett mindenkinek ez a habkönnyű süti, azóta tudatosan készítem el. Elég gyakran, mert gyorsan elkészíthető.

A fenti mennyiségből 8 tálkám lesz. Másnapra a hab kicsit összeesik, a piskóta puhább lesz, de az élvezeti ízéből mit sem veszít.

Ritkán marad:)) 

A költséget csak saccoltam.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, rászitáljuk a lisztet és a kakaót, és óvatosan, hogy ne törjön nagyon a hab összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük.
  3. Ha megsült a piskóta, sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és óvatosan alányúlva (de a papíron hagyva) a papírtól elválasztjuk. Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a krémet.
  4. A pudingot a zacskón lévő előírás szerint megfőzzük 4 ek cukorral, közepes sűrűségűre. Ha kész, beletesszük a vaníliás cukrot. Kevergetve, hogy ne bőrősődjön be, teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. A tejszínhabot robotgéppel keményre felverjük, és a teljesen kihűlt vaníliapudingot hozzáadjuk, óvatosan összekeverjük.
  6. A piskótatésztát kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A felét tálkákba rakjuk, evőkanállal ráteszünk a vaníliás habból, majd a maradék piskótakockát és a maradék habot.
  7. A tetejét tejcsokiforgáccsal díszítjük.
  8. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 33x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 784
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vaníliahabos piskóta, piskótakockák vaníliásan, csokiforgácsos-vaníliahabos kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

302
tojás 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 2.5 dl
csokoládéforgács 2 ek