Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes csiga

Vaníliakrémes csiga
Vaníliakrémes csiga
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc fűszerem a vanília. Régóta szerettem volna készíteni egy olyan péksüteményt, amelynek a krémjébe főzhetem:) A krém készítésénél a liszt-tojássárgája arány/mennyiség a sűrűség közös nevezője, én most jó "kemény" krémet készítettem, ha valaki lágyabban szereti, elég lesz két kanál liszt és két tojássárgája. Mazsolát is tettem bele, de helyettesíthető bármilyen aszalt gyümölccsel, csokidarabkával, vagy akár el is hagyható.

hozzávalók / 6 adag

Csigatészta

Vaníliakrém

ajánlat

Reggelire forró kakaóval, desszertként, uzsonnaként is fogyasztható. Tipp: a 9 hónapos örökmozgó kislányom mellett nehéz kivitelezni a sütést, ezért már jó ideje úgy készítem a kelt tésztákat, hogy péntek este tésztadagasztás, majd miután elaludt, nyújtom-formázom-betöltöm-tepsire rakom, majd tepsistől be a hűtőbe, és másnap reggel, mielőtt még a kis copfos felkel, csak lekenem tojással a tésztákat (már amelyiket kell), és huss be a sütőbe. Mire felkel a család, kész a  forró, finom, friss reggeli pékáru:)

Szólj hozzá!

elkészítés

Csigatészta

  1. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe fészket készítünk, mehet bele a só, cukor, két tojás, vanília, majd az élesztős tej. Jól összedolgozzuk, végül az olvasztott vajjal is kidolgozzuk.
  3. A tésztát félretesszük kelni, meleg helyen max. egy óra alatt duplájára kel.
  4. Ha megkelt, 3-4 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle (kétfelé osztottam a tésztát, két téglalap lett).

Vaníliakrém

  1. Feltesszük a tejet melegedni.
  2. A meleg tejben feloldjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vaníliát.
  3. Óvatosan, kis lángon, sűrűn kevergetve hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül a lisztet, és sűrűre főzzük.
  4. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a krém, rákenjük a tésztára, megszórjuk a mazsolával, és feltekerjük. A tekercse(ke)t 1-2 cm vastagra szeljük, sütőpapíros tepsin 180 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20*20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 981
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás csiga, csiga vaníliakrémmel, édes csiga vaníliával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Giovanna
Giovanna / Giovanna Wed, 2014-05-28 11:19

KEdves Anita! Örülök, hogy ízlik! Igazad van a krémmel kapcsolatban!:) További jó sütögetést! Üdv Zsanett

anita86
anita86 Wed, 2014-05-28 09:45

Elkészítettem, kedvenc lett! A tészta könnyen kezelhető, a krém mennyiségét növellve tökéletes lett! Köszönöm a feltöltést! Anita :)

632
finomliszt 50 dkg
cukor 3 ek
élesztő 2.5 dkg
vaj 10 dkg
1 késhegynyi
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2.5 dl
tej 3 dl
tojássárgája 3 db
finomliszt 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 10 dkg