Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes-diós palacsintatorta

Vaníliakrémes-diós palacsintatorta
Vaníliakrémes-diós palacsintatorta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs kész 10 perc alatt. Viszont finom. Szeretjük langyosan és hidegen is. Kívánságra, mikróban 30 mp alatt szoktam 1 "tortaszeletet" meglangyosítani.

hozzávalók / 12 adag

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (kb.)

ajánlat

Ha a porcukros dió kevésnek bizonyul (jártam már így), a torta közepére kerülő palacsintákat lekvárral kenem meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Annyi ásványvizet tegyünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. A tojások sárgáját egy lábasban a cukorral együtt alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a tejet apránként adagoljuk, keverjük el csomómentesen.
  3. Takarékon állandóan kevergetve főzzük közepes sűrűségűre. Kavarjuk el a vaníliás cukorral.
  4. A tortaformánkat  - oldalát is - béleljük ki alufóliával. Alaposan - mindenhol - kenjük ki vajjal. (A fóliát beleszabom a formába, kiveszem, alaposan megkenem, majd visszarakom.)
  5. Diót a porcukorral keverjük össze, töltsük meg a palacsintákat, ne nagyon szorosan tekerjük fel. Vágjuk 3 egyforma darabba, rakosgassuk körbe a formába. A hajtás az első sornál belül legyen. A palacsinta darabokkal töltsük ki a formát ne túl szorosan, de azért tartsák egymást.
  6. A langyosra hűlt vaníliakrémet (ha besűrűsödött, kevés tejjel hígítsuk fel) egyenletesen oszlassuk el a palacsinták tetején.
  7. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percet süssük, amíg a krém kicsit megkeményedik. (rezgőssé válik)
  8. Készítsünk nagyon kemény habot a tojásfehérjékből a cukorral. Óvatosan keverjük bele a sárgabaracklekvárt.
  9. Simítsuk a palacsinták tetejére, tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre.
  10. Tortaformában hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 273
elküldve: 9
receptkönyvben: 282
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tojáshabos palacsintatorta, torta palacsintából, diós vaníliás palacsintatorta tojáshabkalappal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2015-11-15 17:58

Szuper!:) Köszönöm, hogy megírtad, nagyon örültem:) Üdv: Gabi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2015-08-18 11:37

Gabi, kedves! :)
Nem szeretnék vitatkozni veled.....elolvastam, amit a tegnapi kiemelt receptemhez írtál válaszként......most átnéztem ide, hogy jól emlékszem-e.....jól emlékszem.....az enyém friss recept, s mind a nézettség, mind a "receptek elmentett" száma az enyémnek több, mint a fele a Tiédnél, ami 2013. 10. 13 - án "született", tehát lassan két éves......rossz a hasonlítási alapod, mert nyilván 2 év alatt többen tudták megnézni a tiédet, mint egy frisset, mint az enyém......ez a része stimmel, már a NS részéről......nem akarom őket védeni, ne hidd, de ebben az esetben jól számoltak.....olyannál lenne ez érdekes, aki veled egy időben teszi fel, s úgy több a Te recepted nézettsége, mégsem a Tiéd van "kidomborítva"!
Remélem, érted, s megérted, mert ez most valóban így igazságos......az én receptemmel kapcsolatban!
Legyen szép napod! :) Üdv.: Judit :)

Ui.: "AZ" a receptem tegnap volt 3 napos!!!! (2015. 08. 17.)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-08-18 11:48

félreértettél, nem több évi összesített statról írtam. Logikátlan lenne. Napiról van szó! Per pillanat állásról. Ami 4.- napja nem jó. Csak a fészen követhetted tegnap, mert az nyilvános és én arról írtam le a véleményemet. A napi nézettséget egyedül Te látod a receptjeidnél. Logikusan össznézettségről szó sem lehet, a témában érdektelen. Neked is minden szépet:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-10-15 11:13

Szia Gabika! Ugy orulok, hogy ratevedtem erre az isteni jo receptre! Nagyon ugyes vagy, koszonom az otletet! Puszi: Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-10-15 11:35

Drága Veronikám, én meg annak örültem meg, hogy végre látlak:) Köszi a dicséretet, nagyon szívesen az ötletet. Sok puszi: G

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-10-13 22:35

Nagyon ügyes, finom összeallítás Gabci! Mivel ketten készitettétek, kétszeres szeretet van benne, amitől még finomabb lehetett :) puszi, T :)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-14 10:35

Köszi Tormusom:) Igen, ebben is tökéletes az összhang köztünk:) Puszi: G.

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-10-13 20:32

Nagyon szépen köszönöm Csilla, igazán kedves vagy:) A titka a palacsinták álldogálásának, hogy "nyersen" a kivajazott fóliára rátapad, nem dől el. Aztán meg támogatják egymást, a vaníliakrém meg "összeragasztja" a darabokat. Ott szoktam igazgatni őket, mikor ráöntöm a krémet, hogy szépen álljanak. Ennyi csupán:) Szép estét:) Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-10-13 18:42

Ez nem semmi Gabikám. Minden finom ami benne van és a családod iránti szereteted is. Most elmentem, egyszer majd meglepem a családomat vele. Köszi, hogy megosztottad. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-10-13 19:07

Nagyon aranyos vagy, de ez megint egy közös munka volt a párommal. A palacsinta az ő dicsősége, nekem a könnyebbik része jutott, a vanília+ a sütés:) Igazán kiadós, laktató édesség. Érdemes meglepni a kiscsaládodat vele. Puszim: Gabi

464
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
tej 6 dl
1 csipet
cukor 1 ek
ásványvíz 1 dl
tojássárgája 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
tej 6 dl
vaníliás cukor 1 csomag
dió 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 1 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
vaj 5 dkg