Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes diótorta Krisztától

Vaníliakrémes diótorta Krisztától
Vaníliakrémes diótorta Krisztától
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Liszt helyett dióból szerettem volna piskótát sütni, és ehhez párosítottam egy vaníliás krémet.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a sárgájákat krémesre a cukorral és 2 kanál dióval.
  2. A maradék diót lassan adagoljuk hozzá, és a fehérjével lazítjuk fel, de óvatosan keverjük össze, nehogy összetörjük a habot.
  3. A tortaformát kivajazzuk, az alját darált dióval vagy kókuszliszttel megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tojássárgájákat a cukorral és a tejjel (4 dl), vaníliaaromával elkeverjük, és felfőzzük, mint a madártejet. Közben a zselatint 1 dl tejben felolvasztjuk.
  2. A krémhez öntjük, és kihűtjük gyakran átkeverve. Ha kihűlt, 2,5 dl felvert tejszínnel összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 095
elküldve: 3
receptkönyvben: 178
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

krisztaaa

Mióta szakács: 2010.11.04.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diótorta, diótorta diós piskótából, krémes diós torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

thymso
thymso Tue, 2019-01-29 13:45

Nagyon finom torta lett! Igaz az enyém mandulából készült, így inkább vaníliakrémes mandulatorta... :D:D
A piskóta "vékonysága" miatt én nem vágtam ketté, hanem a csatos tortaformában nyakon ömtöttem a krémmel. A hűtőben kiválóan megdermedt és egy nagyon gusztusos, szép tortát kaptam, ami azt hiszem a család kedvence lett! Biztos meg fogom csinálni még dióval is!;)

285
dió 15 dkg
xilit 5 ek
tojás 5 db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
tojássárgája 5 db
tej 5 dl
édesítőszer 2 ek
zselatin 20 g
habtejszín 250 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál