Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes-meggyes pite

Vaníliakrémes-meggyes pite
Vaníliakrémes-meggyes pite
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom piterecept. 

hozzávalók / 5 adag

Tészta

  • 350 g finomliszt
  • 220 g hideg vaj
  • ízlés szerint
  • 50 ml hideg víz (annyi, amennyi szükséges)
  • 1 ek cukor
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

Vaníliakrém

Meggytöltelék

Rácsok kenésehez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük, annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi egy rugalmas tésztához szükséges.
  2. Egy fakanál segítségével összeállítjuk a tésztát, csak a legvégén gyúrjuk kézzel, ha szükséges. Kb. 30 percig hideg helyen pihentetjük.
  3. Majd kb. a háromnegyed rész mennyiséget lisztezett felületen kicsit nagyobb méretre nyújtjuk, mint a piteforma. Kivajazzuk a formát, és a nyújtófa segítségével belehelyezzük a tésztát, kicsit lenyomkodjuk. A fölösleges széleket levágjuk. Egy villa segítségével az alját megszurkáljuk .

Vaníliakrém

  1. 400 ml tejből a szokásos módon cukor hozzáadásával pudingot főzünk, kicsit hűtjük, és a pitetésztára öntjük. (Nem baj, ha nem hűlt ki teljesen.)

Meggytöltelék

  1. A meggyet lecsöpögtetjük. 100 ml meggylevet étkezési keményítővel, vaníliás cukorral és a fahéjjal jól összekeverünk. A végén hozzáadjuk a meggyet is.
  2. Ráöntjük a vaníliás krémre, sütés alatt a keményítő hatására sűrűsödik.

Rácsok

  1. Lisztes felületen kinyújtjuk a maradék tésztát, és tetszés szerinti csíkokat vágunk, és rácsozzuk a pite tetejét.
  2. A rácsokat megkenjük egy ecset segítségével tejjel, megszórjuk cukorral. 180 fokon alsó-fölső sütésen, kb. 45-50 percig sütjük.
  3. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 8 282
elküldve: 3
receptkönyvben: 162
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
153 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos pite, meggyes lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

850
finomliszt 350 g
vaj 220 g
0 ízlés szerint
víz 50 ml
cukor 1 ek
vaj 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 400 ml
cukor 3 ek
meggybefőtt 680 g
meggylé 100 ml
étkezési keményítő 40 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
tej 2 ek
cukor 1 teáskanál