Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes-ribizlis őzgerinc

Vaníliakrémes-ribizlis őzgerinc
Vaníliakrémes-ribizlis őzgerinc
52 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ribizlire tesztek szert, akár fagyasztott is, mindenképp próbáljátok ki, nem bánjátok meg. A recept egy 2009-es Príma konyhából van.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez és a szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a vízzel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.Beleszórjuk a lisztet is.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, végén beledolgozzuk a porcukrot is.
  3. A kemény habot a tojássárgás keverékbe dolgozzuk óvatosan, majd egy vajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon 16-17 perc alatt készre sütjük. 
  4. A krémhez 2 dl tejet a fahéjjal és a szegfűszeggel felforralunk.
  5. A tojássárgákat a kétféle cukorral, a pudingporral és a zselatinporral simára keverjük, majd a forró tejbe öntjük és sima krémmé főzzük.
  6. Miután langyosra hűlt, beleforgatjuk a tejszínt és a megtisztított, leszemezett ribizlit. 
  7. A meghűlt tésztát akkorára vágjuk, hogy egy őzgerinc formát kibéleljünk vele és jusson egy akkora darab is, hogy a tetejét befedhessük.
  8. A tésztát, amivel kibéleltük az őzgerinc formát megkenjük felforrósított ribizlilekvárral.
  9. A krémet egyenletesen rásimítjuk, majd a másik piskótát ráborítjuk.
  10. Egy éjszakára a hűtőbe hagyjuk dermedni.
  11. Tálaláskor kiborítjuk, megszórjuk a tetejét porcukorral.
     

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 244
elküldve: 5
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos-ribizlis süti, piros ribizlis-vaníliakrémes őzgerinc, őzgerinc sütemény vaníliás-ribizlis töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

thbetty
thbetty / thbetty Sat, 2012-11-24 20:40

Kimondhatatlanul régóta keresem ezt a receptet. Már kipróbáltam egyszer de elkevertem az újságot. Nagyon nagyon finom csak ajánlani tudom. Aki kipróbálja függő lehet. :D Köszönöm a feltöltést!

403
tojás 4 db
víz 10 ek
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
porcukor 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 3 dl
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 3 db
tojássárgája 3 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 1 dkg
habtejszín 3 dl
piros ribizli 40 dkg
ribizlidzsem 5 ek
porcukor 2 ek