Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémmel töltött mini kürtösök

Vaníliakrémmel töltött mini kürtösök
Vaníliakrémmel töltött mini kürtösök
100 perc / előkészület: 70 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi családi recept a nővérem receptes füzetéből.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

A formák kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk, és kb 1 ½ cm széles csíkokra vágjuk.
  2. A maradék zsírt felolvasztjuk, és a formákat megkenjük. A csíkokat felcsavarjuk a formákra, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A kürtösöket még melegen lehúzzuk a formákról és hűlni hagyjuk.
  4. A vaníliarudat hosszában felnyitjuk, magjait kikaparjuk és 600 ml tejjel felfőzzük. A maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet habosra kavarjuk, ezután a forrásban lévő tejhez öntjük, és állandóan keverve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vajat, egyet rottyantuk rajta, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját, és hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt krémet nyomózsákba töltjük, és a kürtösöket megtöltjük a krémmel.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 713
elküldve: 4
receptkönyvben: 502
elkészítve: 4/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás kürtöskalács, kürtöskalács vaníliás krémmel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koviren
koviren Thu, 2012-08-02 10:44

vajon nem baj, hogy az alufólia guriga papírból van? Nem gyullad meg? Egyébként kipróbálnám, csak attól félek, hogy felgyullad valami.

Csongi
Csongi Sun, 2011-12-11 10:43

Szia! Azt írod, hogy a maradék zsírt felolvasztjuk. Ezek szerint a tésztába nem kell az összes zsír?

glaser
Glaser / glaser Sun, 2011-12-11 11:10

Szia! A 160 g zsiron kivül ami a tesztahoz kell, szükseg van meg 2 ek zsirra a formak kenesehez. Kiegszitettem a receptet is. Üdv. Maria

susa1
susa1 Fri, 2011-12-09 12:39

"Heathcliff, you can come over," cried Mr. Hindley, Lang Beixiang very north face sale pleased to see him, he will have to be looking at a world around looks like rogue played a small but satisfied. "You can come, the same as those servants to welcome Miss Catherine welcome."Katie one beheld her friend hiding there, he flew over to embrace him. Her parents on his face within a second seven or eight, and then stopped, stepped back, laughed, cried:"How now, you face the unhappy! And more - and more ridiculous and frightening it! Can see it is because I used to Edgar and Isabella Linton friends. Okay, Xi Li stabbed g husband, I forgot you put it? "She is the reason to raise this issue, because the shame and pride on his face cast a double shadow, so that he could not move."Grip to start it, Heathcliff." Mr Earnshaw in a big way, said, "once in a while, is permitted."

marianna1211
marianna1211 Tue, 2011-11-22 16:40

Én már nagyon régóta keresek egy receptet, amit úgy hínak, hogy szerelmeslevél. Lekvárral töltött leveles tészta, csak nem ez a tészta recept lenne az? Elmentettem és kipróbálom, hátha ráakadtam. Vanília krémmel is finom lehet.

flociolcsi
flociolcsi / flociolcsi Tue, 2011-11-29 18:01

Ez negyon jól hangzik finom lehet. Ismerek egy szerelmeslevél receptet, ami tényleg nagyon finom. Szoktam, csinálni, nem pont ez a tészta. Fel akartam tölteni, de rájöttem, hogy nincs képem. Majd a hét végén sütök esetleg lefényképezem, ha érdekel még!

méhecske
méhecske Tue, 2011-11-22 16:18

Egy kis segítség: az elhasznált alufólia gurigákat félbevágtam, alufóliába tekerem szorosan, majd ezeket beolajozva használom sajtrolóhoz és most már ehhez a sütihez is! Köszönöm a receptet!

Nofertari
Nofertari Mon, 2012-06-04 21:50

Ez jó ötlet! :-) Kipróbálom én is! Remélem, nem borul lángba a konyha! :-))

Dorbi81
Dóra81 / Dorbi81 Tue, 2011-11-22 13:50

jaj, de szép, mint valami hólepte csoda! Kérdésem lenne, hogy a forma, amin sütöd, az kürtös kalács forma, vagy a kisebb, (sajtos)roló forma? Biztos megcsinálom, de egy kis csavarral: nem a vajjal fogom még 1x rottyantani a krémet, hanem a felvert tojásfehérjével. Köszi a recit!

glaser
Glaser / glaser Tue, 2011-11-22 15:12

Kedves Dorbi81! A forma amin sütöttem az a kisebb rolo forma. Üdv: Maria

1173
sertészsír 160 g
finomliszt 400 g
tejföl 260 g
1 csipet
tojássárgája 1 db
tej 700 ml
cukor 200 g
tojás 4 db
finomliszt 100 g
vanília 2 db
vaj 200 g
porcukor 2 ek
sertészsír 2 ek