Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos charlotte

Vaníliapudingos charlotte
Vaníliapudingos charlotte
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem szülinapjára sütöttem.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját krémesre keverjük 6 evőkanál vízzel és a cukorral.
  2. Majd beleforgatjuk a lisztet és a tojásfehérjét.
  3. Gáztepsiben piskótát sütünk.
  4. A pudingporból a zacskón leírtak szerint pudingot főzünk. (Én vaníliásból szoktam.)
  5. A zselatint közben beáztatjuk a zacskó szerint leírtak alapján vízbe. Amikor a puding elkészül, még forrón belekeverjük a zselatint.
  6. Amikor kihűl, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Majd az aromával ízesítjük.
  7. Egy tálat kibélelünk fóliával, és körberakjuk a felszeletel piskótatekerccsel.
  8. A közepébe öntjük a krémet. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém megdermedjen.
  9. A díszítéshez a marcipánmasszát kisodorjuk vékonyra.
  10. A tálból egy tálcára kiöntött tortára ragasztjuk lekvárral. Tetszés szerint marcipánnal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 402
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fc barcelona torta, charlotte-torta, tejszínes pudingos torta piskótatekercsből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

530
tojás 6 db
xilit 6 ek
rétesliszt 12 evőkanál
lekvár/ dzsem 10 ek
rumaroma 50 ml
habtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 4 ek
zselatin 10 g
marcipán 500 g