Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos madártej

Vaníliapudingos madártej
Vaníliapudingos madártej
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először párom kedvéért csináltam, de nagyon féltem tőle, aztán rájöttem, hogy nagyon egyszerű, az évek során alakult ki ez a végleges összetétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet 2 cs. vaníliás cukorral és a sima cukorral feltesszük forralni.
  2. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét szintén 2 cs. vaníliás cukorral felverjük. A sárgáját kikeverjük a vaníliás pudingporral, kevés tejet kiveszünk a forralásra szántból, és csomómentesre keverjük.
  3. Amikor forrni kezd a tejecske, két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tetejére, amikor szépen megnövekedtek kiszedjük egy tálra. Miután kifőztük az összes habgaluskát, folyamatos keverés mellett (én habverővel csinálom) beleöntjük a tojássárgákat igyekezve, hogy ne csomósodjon. Finom sűrűségűre főzzük, és amikor forr, elzárjuk.
  4. Egy szűrő segítségével átöntjük egy nagyobb tálba a lét, és rákanalazzuk a habgaluskákat. (Isteni az illata.)
  5. Hidegvízbe állítva hűtjük le, vagy kirakjuk egy kicsit a konyhaablakba (így télen), ezután a hűtőbe. Amikor kellően lehűlt, tálaljuk kisebb tálkákban, isteni finom így hidegen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 115
össznézettség: 211 298
elküldve: 27
receptkönyvben: 748
elkészítve: 46/58
Facebookon megjelent: 1

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás madártej, pudingos madártej, madártej

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Thu, 2016-02-11 19:17

A folyékony részt én is így készítem, a habot viszont vízben főzöm ki, és szoktam még összegyűjteni tojásfehérjét a fagyasztóban, amikor az megmarad, és ilyenkor dupla habot készítek

Arianne113
Csillus / Arianne113 Sun, 2012-06-17 15:21

Kedves Kriszta! Megcsináltam a recepted, és nagyon finom, és a tej sem égett oda:) Párom hazaér és biztos hogy ezzel kezdi vacsi helyett :D

kiskutyus
kiskutyus Fri, 2012-03-16 19:18

Én is mikróban keményítem meg a tojáshabot,5 percig teljes fokozaton,utána kiszaggatom,így tök jó,mert időt spórolok meg,és nem ég le a tej.

kiskutyus
kiskutyus Fri, 2012-03-16 18:29

Kipróbáltam,és nagyon jó,máskor is ezt a fajtát fogom csinálni!

kiskuju
kiskuju Mon, 2012-03-12 11:26

Kedves NoSalty!

Nekem mindig leégett a tej, mire kifőtt a galuska a tetején, ezért a kövekkezőképpen oldottam meg: Egy lapos tányérra 1 evőkanál tej- rá 4-5 habgaluska- be a mikróba- fél perc melegítés hőfokon és kész.

400
tej 1.5 l
vaníliás cukor 4 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 4 ek
tojás 4 db
vaníliaaroma 1 teáskanál