Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-almás kelt

Vaníliás-almás kelt
Vaníliás-almás kelt
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom almás süti, kicsit nehezebb elkészítési móddal - de megéri vele bajlódni! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Alma helyett elkészíthető barackkal vagy ananásszal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Almát meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A sütőt addig előmelegítjük.
  2. A tejet felmelegítjük, a margarint felolvasztjuk benne.
  3. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket - ezt szépen sima tésztává dagasztjuk.
  4. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. Majd  a masszát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, elnyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
  5. A töltelékhez: hagyományos módon pudingot készítünk. És így melegen a tésztára öntjük..
  6. Az előkészített almaszeleteket ráhelyezzük a pudingra és betesszük a sütit sütni.
  7. Addig a fahéjat a cukorral elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a fahéjas cukrot is.
  8. Nyomózsákba töltjük és a már kivett sütire nyomjuk. Megszórjuk a mandulával.
  9. A süteményt kb. 15 percre újra visszatesszük a sütőbe.
  10. Ezután hagyjuk kihűlni. És utána már fogyasztható is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos kelt tészta, pudingos almás süti, kelt tészta vaníliapudinggal és almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

769
tej 200 ml
margarin 5 dkg
finomliszt 37.5 dkg
instant élesztő 1 tasak
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojássárgája 3 db
alma 1 kg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 300 ml
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 10 dkg
tojásfehérje 3 db
mandula 5 dkg