Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-almás pite

Vaníliás-almás pite
Vaníliás-almás pite
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puding, alma és süti. Jó párosítás, és nem hízlal!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alapossan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.
  2. A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük.
  3. Egy lábasba tesszük és az édesítőszerrel és a faháj rúddal kb. 15 percig összefőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a fahéjrudat kivesszük belőle.
  4. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk.
  5. Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát.
  6. A tészta megmaradt felével "kidíszítjük", vagy azt is kinyújtjuk, és rárakjuk.
  7. 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 479
elküldve: 2
receptkönyvben: 140
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite pudinggal, vanília pudingos almás pite, édes pite almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

673
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
vaj 10 dkg
tejföl 1 dl
édesítőszer 1 ek
alma 4 db
édesítőszer 1 ek
fahéjrúd 1 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
tojás 1 db