Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-citromos cseresznyelekvár

Vaníliás-citromos cseresznyelekvár
Vaníliás-citromos cseresznyelekvár
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta kísérletezem különböző ízesítésű lekvárokkal. Elkészítésükhöz tartósítószerrel kombinált dzsemfixet használok, mert jártam már úgy, hogy a meleg dunszt nem segített... Süteményekbe, palacsintába, reggelihez vajas kenyér mellé... kiváló! Főleg télen isteni emlékezni velük a nyár ízeire...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Süteményekbe, palacsintába, reggelihez vajas kenyér mellé kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.
  2. Egy nagyobb lábasban feltesszük főni (valamennyi levet már engedett), kézi mixerrel ízlés szerint pürésítjük.
  3. Ha már forró, beleöntjük a cukrokat, aromát, citromlevet és héját, majd a pálinkát.
  4. A dzsemfixet az útmutatója szerint felhasználjuk.
  5. Forrástól számított 1/2-1 órát főzzük, takarékon.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 222
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyelekvár, citromos-pálinkás cseresznyelekvár, cseresznyelekvár citromosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1114
cseresznye 2 kg
cukor 75 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 3 csomag
vaníliaaroma 5 csepp
pálinka 50 ml
dzsemfix 2 csomag