Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás csillagok

Vaníliás csillagok
Vaníliás csillagok
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt év karácsonyára készítettem, mivel az egész rokonságomban nagy sikert aratott, így azóta már számtalan alkalommal kellett elkészítenem :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A darált mandulát jól összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tojással és a liszttel.
  2. A tésztát a jól meglisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket.

Krém

  1. Elkezdjük a tejet melegíteni, folyamatos kevergetés mellett beletesszük a lisztet és a vanília aromát, majd hűlni hagyjuk. Amíg hűl, kikeverjük a vajat a porcukorral. Amikor az első krém kihűlt, jól összedolgozzuk a kikevert vajjal.
  2. Díszítőzsákba töltjük a krémet, és minden teli csillagra nyomunk belőle, majd rátesszük a kilyukasztott csillagot.
  3. A legjobb az, ha egy éjszakát pihentetjük fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 802
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-mandulás süti, vaníliakrémes csillagok, mandulás csillagok vaníliakrémmel töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

goldea
goldea Fri, 2015-08-28 18:16

megcsináltam, nagyon finom lett, sőt, azóta csokis krémmel, karamellással, és mandulással is kipróbáltam, mindenhogyan nagy sikert aratott, így már többfélét készítek egyszerre, és persze dupla adagot - minimum - fel is vettem az állandó receptjeim közé, köszönet a remek alapreceptért! :)

1214
mandula 15 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 35 dkg
tej 6 dl
finomliszt 5 evőkanál
porcukor 20 dkg
vaníliaaroma 4 teáskanál
vaj 25 dkg