Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-diós szelet rumos meggyel

Vaníliás-diós szelet rumos meggyel
Vaníliás-diós szelet rumos meggyel
85 perc / előkészület: 35 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt karácsonykor sütöttem meg először. A hagyományos karácsonyi sütik helyett valami mást szerettem volna, de mindenképpen olyat, amit a családom minden tagja szeret. A kamrában volt dió, és az anyukám receptje szerint készített meggybefőtt. A többi hozzávalót a fantáziámra bíztam, de a legfontosabb az volt, hogy az ízek jól harmonizáljanak egymással. Azt hiszem, jól döntöttem, amikor ezt a süteményt megsütöttem, mert nagyon finom, egyszerű és mutatós is. A családom minden tagja elismerte, hogy fantasztikus lett. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a finom sütiket. Jó étvágyat kívánok!

hozzávalók / 6 adag

Kakaós laphoz:      

  • 35 dkg liszt
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 ek kakaópor

Diós piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió

Vaníliás krémhez:

Cukormázhoz:

  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1/2 citrom leve
  • darált dió
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a kakaós lapokat. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk.
  2. Mindkét lapot előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük.
  3. Azután a diós piskótát is elkészítjük, az alábbiak szerint. A tésztához a tojássárgákat, 6 ek vizet és a porcukrot habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Összekeverjük, és még 6 ek vizet adunk hozzá.
  5. Lisztezett tepsiben megsütjük. Amikor kihűlt, körülbelül 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és kevés rummal meglocsoljuk.
  6. Elkészítjük a vaníliás krémet, a pudingporokat 5 dl tejjel sűrűre főzzük.
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük (egy kevés vaníliás aromával ízesíthetjük), ez jobban kiemeli a puding ízét majd. A kihűlt pudinggal összekeverjük.
  8. Ezután a meggybefőttet egy tálba öntjük, és 1-2 ek rummal jól elkeverünk, majd egy kis ideig állni hagyjuk.
  9. Az egyik kakaós lapot visszatesszük a tepsibe, és meglocsoljuk a meggy levével.
  10. A kis kockákra feldarabolt piskótát összekeverjük a vaníliás krémmel jó alaposan, majd a lecsepegtetett meggyel megszórjuk, és ismét alaposan átkeverjük. A kakaós lapra kenjük, és szép egyenletesen elsimítjuk.
  11. A második kakaós lapot ráfektetjük a tetejére, és elkészítjük a mázat. A porcukrot a két tojásfehérjével, és a 1/2 citrom levével simára keverjük, és a lap tetejére simítjuk.
  12. Darált dióval megszórjuk, és langyos sütőben szárítjuk, amíg a máz szép fényes lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23×35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 510
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicaboszi

Mióta szakács: 2013.03.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-diós-rumos meggyes szelet, vaníliakrémes diós sütemény, rumos-diós vaníliás krémes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!