Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás eper-narancs lekvár

Vaníliás eper-narancs lekvár
Vaníliás eper-narancs lekvár
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2 napsugaras gyümölcs nagyszerű násza üvegbe zárva :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott epret és narancsot egy lábasba tesszük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a rudat is. (Én állni hagytam, hogy jól átjárják az ízek, de szerintem nem feltétlenül muszáj.) Anélkül is kellemesen vaníliás lesz.
  2. Hozzáadjuk a cukrot is (és a dzsemfixet), majd közepes lángon elkezdjük főzni. Ha már rotyog, folyamatosan kevergetjük még kb 10 percig, majd elzárjuk a gázt. Ha úgy kívánjuk, botmixerrel átturmixoljuk (persze ne felejtsük el kivenni a vanília rudakat), de ha darabosan szeretjük, akkor így hagyjuk.
  3. Üvegekbe töltjük, majd azon melegében 5 percre fejtetőre fordítjuk. Alaposan bebugyoláljuk, majd így hagyjuk lassan kihűlni.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 890
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos eperdzsem, epres narancslekvár, vaníliás-epres narancsdzsem

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

302
eper 600 g
narancs 2 közepes db
vanília 1 db
cukor 200 g
dzsemfix 1 csomag